LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert (m.u.v. lockdownperiodes) op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in de gymzaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. Je kunt hiermee HaFaBra diploma's behalen en doorgroeien naar het jeugdorkest in de buurt en het A-orkest van Constantia.

Muzikanten gezocht!

Constantia wil graag weer groeien! Ben je muzikant en heb je de vrijdagavond nog vrij? Kom dan bij Constantia spelen. Je bent van harte welkom vrijblijvend een keer langs te komen. 

'Reis door de tijd'-reünieconcert

Poster kleiner

 

10 december is het zo ver! Ons ‘Reis door de Tijd’-concert en reünie in theater De Koornbeurs te Franeker. De viering van het 125-jarig jubileum in 2020 kon helaas niet doorgaan vanwege corona. Onder de oud-leden leefde echter nog steeds de behoefte alsnog bij elkaar te komen in de vorm van een reünie. Dit najaar besloten we alsnog een mooie reüniedag te organiseren.

We heten 10 december zo’n 35 oud-leden welkom bij de reünie en hiervan zullen er 20 meespelen met het concert, samen met de huidige leden. Van deze 20 meespelende oud-leden zijn er ook een aantal die voor het eerst in jaren weer een instrument zullen gaan bespelen.

Het concert ‘s avonds in De Koornbeurs te Franeker is toegankelijk voor iedereen! Want wat is er leuker dan spelen voor een volle zaal? Het thema van het concert is ‘Reis door de tijd’. Het eerste muziekstuk dat we spelen, de mars King Cotton, is gecomponeerd in het jaar waarin Constantia is opgericht, 1895. Het programma zal vervolgd worden met herkenbare stukken uit verschillende decennia, vanaf het oprichtingsjaar tot nu.

Het concert begint om 19.30 uur, een toegangskaartje kost €5,00. De kaartverkoop is aan de kassa, er is geen voorverkoop. Na afloop van het concert is er ook nog een gezellige nazit met live muziek. Alles met elkaar een mooie gevarieerde avond.

Constantia heet iedereen van harte welkom op 10 december!

 

 

 

 

[dit artikel delen op]
Tabula Rasa online!

Afgelopen voorjaar deden we mee aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen.De opname van dit optreden staat nu online! Nog even luisteren! https://youtu.be/dDiW0XsG2t0

[dit artikel delen op]
Constantia-reünie op 10 december

 Werving oud leden reünie social media

 

[dit artikel delen op]
Herfstconcert 16 oktober

Herfstconcert 2022 1We hebben een mooi herfstconcert gegeven zondagmiddag 16 oktober. Met onze kleinere bezetting was het zoeken naar stukken die daarvoor geschikt zijn. Die hebben we gevonden. Er was een prima balans tussen alle instrumenten met daardoor een mooie melodieuze weergave. Het was een concert met wisselende genres, en stukken met wisselende onderwerpen. Van jazzy muziek tot muziek met een kerkelijke achtergrond en, heel leuk, 3 stukken van componist Thom Zigterman die hij heeft geschreven in en over de coronaperiode, voor orkesten met een kleinere bezetting omdat leden waren uitgevallen door corona. En verder een aantal bekende stukken zoals Something Stupid, the Lord of the Dance en We’ll meet again. De reacties uit het publiek waren positief.Herfstconcert 2022 2

De inloop vanaf 14.30 uur en de nazit na het concert waren gezellig. Onze trompettist Hiltje Drijfhout had heerlijke traktaties gemaakt, die gretig aftrek vonden, zowel bij publiek als de orkestleden. Alles met elkaar een fijne middag waar we met een goed gevoel op terugkijken.

Klik hier voor meer foto's.

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam.

Sydezw

Docent Koperinstrumenten

"Muziek maken is voor mij het mooiste wat er is. Met lesgeven hoop ik (nieuwe) leerlingen, jong en oud, te enthousiasmeren en motiveren voor deze fantastische hobby!!”

Bart van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Ga naar boven