LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in de gymzaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

Herfstconcert 17 oktober gaat niet door

herfstconcert gaat niet door 2

Onze geplande concert- en cultuurreis in de herfstvakantie naar de Moezel kon niet doorgaan vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Om toch een optreden te kunnen verzorgen, hadden we het plan om op 17 oktober een herfstconcert te geven in de Roelengahal. Maar ook hier kregen we te maken met opnieuw aangescherpte maatregelen rondom corona. Daarom hebben we helaas moeten besluiten om ook dit concert te cancelen. Voor zover onze donateurs geen bericht hebben gekregen over het niet doorgaan van het herfstconcert: bij dezen.

 

[dit artikel delen op]
Wij doen mee aan Rabo ClubSupport!

RaboClubSupport 2020Wij doen mee aan Rabo ClubSupport! Stem je ook op ons? Elke stem zorgt voor een klein bedrag op onze rekening.


Ons doel: we zullen het komende seizoen zeer actief inzetten op ledenwerving. Via open repetities en via projecten waarbij enerzijds jeugdige muzikanten via muzieklessen op de basisschool in aanraking zullen komen met (blaas)muziek en anderzijds volwassenen via een apart project kennis kunnen maken met de blaasmuziek of het muziekmaken opnieuw op kunnen gaan pakken. 


Stemmen kan door leden van de Rabobank van 5 tot 25 okttober door in te loggen in de app of de website van Rabobank Noordwest-Friesland en via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ te klikken op Rabo ClubSupport. Je vindt ons bij de V van Vereniging Fanfare Constantia.

Alvast bedankt!

 

 

 

[dit artikel delen op]
Actie Waadhoeke schoon

Waadhoeke schoon actie 11 09 2020 4De gemeente Waadhoeke gaat ook in 2020 weer de strijd aan met zwerfafval. En net als vorig jaar heeft Constantia hier weer een bijdrage aan geleverd. Op vrijdag 11 september zijn we met 20 leden het dorp door geweest om afval te verzamelen. Serieus werk, maar er werden ook leuke dingen gemeld. Een van de groepjes kreeg spontaan hulp van dorpsgenootje Daniël met zijn mooie blauwe skelter. Een ander groepje werd tot snelheid gemaand door een roedeltje chihuahua’s. Ook nu weer een paar bijzondere vondsten waarbij we probeerden te bedenken waarom dergelijke zaken gedumpt worden.

Voor onze inspanningen krijgen we van de gemeente een vergoeding die we toevoegen aan onze begroting van het concert Reis door de Tijd in december.

Na de schoonmaakronde was het repetitietijd. De komende maanden bereiden we ons voor op het concert in december.

 

[dit artikel delen op]
We gaan weer van start!

flyer ledenwerving start seizoen 2020

[dit artikel delen op]
Pagina 1 van 3

Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

Sydezw

Docent Koperinstrumenten

"Muziek maken is voor mij het mooiste wat er is. Met lesgeven hoop ik (nieuwe) leerlingen, jong en oud, te enthousiasmeren en motiveren voor deze fantastische hobby!!”

Bart van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Ga naar boven