LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen proeflessen gevolgd worden op blaas- en slagwerkinstrumenten. Wanneer je enthousiast bent kun je via muziekschool Seewyn muzieklessen blijven volgen. Je kunt hiermee HaFaBra diploma's behalen en doorgroeien naar het jeugdorkest in de regio en het orkest van Constantia.

Muzikanten gezocht!

Constantia wil graag weer groeien! Ben je muzikant en heb je de vrijdagavond nog vrij? Kom dan bij Constantia spelen. Je bent van harte welkom vrijblijvend een keer langs te komen of een aantal repetities en een concert met ons mee te spelen.

Constantia in kerstsfeer

Kerst op OBS de Cingel

Kerstviering de Cingel 2022Donderdag 22 december was de kerstviering op de Cingel. Tijdens de inloop speelde Constantia met een ensemble allemaal bekende kerstsongs en leverde zo een bijdrage aan de gezellige en warme kerstsfeer. Complimenten aan De Cingel voor het creëren van een prachtige kerstomgeving!kerstnachtdienst 3

 

 

 

Kerstnachtdienst

Zaterdag 24 december speelde Constantia bij de kerstnachtdienst in de PKN-kerk. Constantia liet op diverse momenten tijdens de dienst van zich horen.

 

[dit artikel delen op]
Kerstwens voor 2023

Kerstwens 2023 klein

[dit artikel delen op]
Reünie en Reis door de Tijd-concert 10 december - terugblik

Reünie 1We kijken terug op een zeer geslaagde reüniedag en een mooi “Reis door de tijd”-concert in de Koornbeurs.

Veel oud-leden zagen elkaar weer na lange tijd en haalden met elkaar veel herinneringen op. Het dagprogramma was mooi afwisselend. We begonnen met een repetitie, samen met de reünisten die ’s avonds ook meespeelden. Na een gezellige lunch verwelkomden we de reünisten die ’s avonds niet mee kwamen spelen maar wel graag bij het concert wilden zijn en ’s middags ook bij het gezellige samenzijn in de foyer, inclusief high tea en een groepsopdracht waarbij een beroep werd gedaan op kennis over Constantia-wetenswaardigheden uit het verleden. Daarna ging het orkest weer serieus aan de slag met een doorlooprepetitie. Vervolgens deden we ons met elkaar tegoed aan een lopend buffet, met een verrassing voor 2 aanwezigen. Doeke Bij de Leij van de OMF overhandigde trombonist Minne Fokkema een oorkonde en speldje voor zijn 50-jarig lidmaatschap bij Constantia. 

En daarna was er een verrassing voor oud-lid Tetsje de Boer. Met een unaniem akkoord van de leden benoemde voorzitter Boukje Houtsma haar tot erelid en overhandigde Tetsje een oorkonde waarin al haar verdiensten staan beschreven.Reümie 2

En toen het concert. Het eerste stuk. King Cotton, speelden we in onze uniformjasjes, de bekende blauwe jasjes die we verder eigenlijk nooit meer dragen. De presentatie werd verzorgd door Marjan van der Iest. Zij gaf achtergrondinformatie over de stukken en verwees ook nog even naar de door Henri gemaakte film die in de foyer draaide over Constantia door de jaren heen. Na het concert bekeken veel aanwezigen (nogmaals) de film, met voor velen herkenbare mede-leden van jaren terug. Bekijk de film hier. Het concert was zeer geslaagd, we speelden voor zo’n 80 man publiek, met een mooie volledige bezetting dankzij onze reünisten en een gevarieerd repertoire met herkenbare stukken.

Na het concert hadden we nog een gezellige nazit met live muziek van Gerrit Poortinga, cover-muzikant uit Dronryp. En natuurlijk werd er nog veel nagepraat over de geslaagde dag. We kregen veel positieve reacties. Ook hoorden we meerdere malen dat het concert best wat langer had mogen duren. Een mooi compliment!

Foto's X-lent for you. Hier kun je de foto's bekijken. En bekijk de film hier!

 

[dit artikel delen op]
Tabula Rasa online!

Afgelopen voorjaar deden we mee aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen.De opname van dit optreden staat nu online! Nog even luisteren! https://youtu.be/dDiW0XsG2t0

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Sinds december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Paul is een ambitieuze dirigent. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een brassband en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om op een onstpannen manier muziek te maken en tegelijk ook op een kwalitatief goede manier voor te bereiden op optredens. Sinds 2022 speelt Constantia als fanfare-ensemble en zoekt het de samenwerking met verenigingen voor grotere projecten.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam.

Sydezw

Docent Koperinstrumenten

"Muziek maken is voor mij het mooiste wat er is. Met lesgeven hoop ik (nieuwe) leerlingen, jong en oud, te enthousiasmeren en motiveren voor deze fantastische hobby!!”

Bart van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Ga naar boven