LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert (m.u.v. lockdownperiodes) op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in de gymzaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. Je kunt hiermee HaFaBra diploma's behalen en doorgroeien naar het jeugdorkest in de buurt en het A-orkest van Constantia.

Muzikanten gezocht!

Constantia wil graag weer groeien! Ben je muzikant en heb je de vrijdagavond nog vrij? Kom dan bij Constantia spelen. Je bent van harte welkom vrijblijvend een keer langs te komen. 

Nog 1 weekje!

 flyer optreden Constantia Smûk FB  xxxx  poster VvV Menaem 

[dit artikel delen op]
Merkeconcert vrijdag 27 mei!

Smûk

Vrijdagavond 27 mei treedt Constantia op tijdens de Menamer Merke, samen met coverband Smûk. Het concert begint om 20.00 uur, in de feesttent op het kaatsveld in Menaam. Met elkaar geven we dan een bijzonder optreden voor alle Menamers! De toegang is gratis.

De Merke is een feestelijk 3-daags evenement, georganiseerd door VvV Menaem, met op zondag 29 mei de jaarlijkse Gouden Willem Kaatspartij heren hoofdklasse. Ook daar speelt Constantia.

 

[dit artikel delen op]
Nationale Muziekloterij

Logo Wij doen mee 2

Constantia neemt al deel in de Nationale Muziekloterij vanaf de start. Binnenkort start weer een nieuwe serie trekkingen. Doet u ook (weer) mee? Van elk lot dat u koopt gaat de helft van de opbrengst naar Constantia en dat kunnen we goed gebruiken!

De eerste deadline voor het kopen van een lot in de nieuwe serie is 1 mei. Meld u aan via https://www.muziekloterij.nl/aanmelden/ en steun Constantia!

 

 

[dit artikel delen op]
Kranslegging monument

Kranslegging 21 04 2022

Kranslegging 21 04 2022 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 21 april herdachten leerlingen van De Cingel en Eben Haëzer de fusillade van 3 gevangenen op 19 november 1944.

De fusillades kwamen voort uit een wraakreactie van de Duitsers, vanwege een verzetsactie in de nacht van 16 op 17 november 1944. Er waren namelijk kopspijkertjes op de Rijksstraatweg tussen Harlingen en Leeuwarden gestrooid om een Duits transport tegen te houden. Het kostte drie willekeurig uit de gevangenis gehaalde mannen het leven. Zij werden gefusilleerd op de plek van de verzetsactie, ondanks dat ze niet betrokken waren geweest bij de actie.

Twee leerlingen droegen een gedicht voor, een van hen is afkomstig uit Syrië en hij weet wat oorlog betekent.

Een ensemble van Constantia begeleidde de herdenking muzikaal, o.a. met The Last Post en aan het slot van de sfeervolle en passende herdenking met het Friese volkslied.

 

[dit artikel delen op]
Pagina 1 van 2

Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam.

Sydezw

Docent Koperinstrumenten

"Muziek maken is voor mij het mooiste wat er is. Met lesgeven hoop ik (nieuwe) leerlingen, jong en oud, te enthousiasmeren en motiveren voor deze fantastische hobby!!”

Bart van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Ga naar boven