LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

Even terug naar november 2019 - opnames concours Enschede

Wij nemen u graag nog even mee terug naar november 2019.

Momenteel kan er door Constantia (als gevolg van de Coronacrisis) niet gemusiceerd worden. Dit was in november 2019 heel anders toen Constantia deelnam aan het concertconcours te Enschede. 

Van dit optreden, waar Constantia meer dan 90 punten van de jury voor kreeg, zijn opnames gemaakt welke vandaag online zijn gekomen. 

Luistert u graag naar fanfaremuziek, bent u benieuwd hoe het klonk of wilt u het nog eens herbeleven? Klik dan op 1 van onderstaande links:

Where Eagles Soar - Steven Reineke arr. Erik Rozendom
https://youtu.be/GYgJtZ1Q-Sw

De Ruigewaard - Jan de Haan
https://youtu.be/tcrGhw5q9i0

Lake of the Moon - Kevin Houben
https://youtu.be/oY7N4rkub8I

PR Concours2019 4bew

Foto: Studio Snippert

[dit artikel delen op]
Serenade voor Timen Dijkstra

serenade Timen Dijkstra

 

Timen Dijkstra werd deze week 90 jaar. Een bijzondere reden om een mooie serenade te brengen. Timen heeft jarenlang oud papier opgehaald voor Constantia, samen met Ale de Boer, Minne Fokkema sr. en Arie Boomsma. Door alle maatregelen vanwege het coronavirus konden we helaas geen serenade brengen zoals we gewend zijn. Met slechts een paar muzikanten op gepaste afstand van elkaar konden we niet meer doen dan buiten op straat een Lang zal hij leven spelen.

Vanwege zijn afnemende gezondheid volgde hij de ode vanuit bed achter het raam in de woonkamer. Hij wist van niets en was blij verrast. Wij wensen Timen nog een goede tijd toe.

Over zijn hulp in het oud papier, en die van de andere mannen, heeft Omrop Fryslân in 2011 een aflevering van Hea! gemaakt. We nodigen u graag uit om deze aflevering te bekijken! (vanaf 3.03 minuut)

 

 

[dit artikel delen op]
Overdag oud papier-container naast Bleekveld open

Oud papier kraakpers annulering

[dit artikel delen op]
Staken activiteiten i.v.m. coronavirus

De ontwikkeling van het Coronavirus en de door het kabinet genomen maatregelen en adviezen om een grote verspreiding van dit virus tegen te gaan noodzaken ook Constantia om in ieder geval t/m 6 april al haar activiteiten te staken. 


Dit betekent:

- geen orkestrepetities t/m in ieder geval 6 april

- geen muzieklessen t/m in ieder geval 6 april

- geen Algemene Ledenvergadering op 27 maart; deze wordt tot nader order uitgesteld

- geen oud papier ophalen t/m in ieder geval 6 april 

- geen Roersmaconcert op 19 april; we kijken of we dit concert opnieuw in kunnen plannen op een iets later moment.

Wij zullen iedereen op gepaste momenten op de hoogte blijven houden over de situatie in relatie tot Constantia. Dit betekent berichtgeving als de termijnen worden verlengd en berichtgeving over het weer door kunnen laten gaan van de activiteiten als de situatie dat toe laat. 

We hopen allemaal elkaar weer vlot te kunnen zien, dat zou namelijk ook betekenen dat de situatie in Nederland weer goed onder controle is en de gezondheid van veel Nederlanders is verbeterd. 

 

[dit artikel delen op]
Pagina 1 van 2

Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven