LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

BasX in Concert

Algemene muziekles in concertvorm met zang, dans, ritme en makkelijk te bespelen instrumenten. Voor kinderen van groep 3/4.

Twee geslaagden!

Ilona Sinnema haalde op altsaxofoon haar D-diploma. Ze had natuurlijk al veel felicitaties gekregen, en we hebben haar nog even verrast met een cadeautje na onze escaperoom-ervaring.

Bart van der Ploeg deed praktijkexamen euphonium (bachelor) in de Jeruzalemkerk in Zwolle, als onderdeel van zijn studie aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Hij werd begeleid door het Frysk Fanfare Orkest. In juli rondde hij zijn studie af en volgde de diploma-uitreiking. Complimenten voor onze toppers!

Bart

Ilona2

 

[dit artikel delen op]
Seizoenafsluiting 5 juli

Elk jaar bedenken een paar leden van Constantia een leuke activiteit om het seizoen gezellig mee af te sluiten. Nou ja, gezellig…… Dit jaar zaten we in escaperooms. Verdeeld over 3 escaperooms met 3 verschillende beangstigende thema’s moesten de teams proberen om binnen een uur te ontsnappen door codes, sloten, cijfers en voorwerpen te ontdekken en te combineren. Eén team is het net op tijd gelukt om uit de horrorroom te komen, de twee andere teams redden het net niet.

Na deze bijzondere ervaring hebben we met elkaar nog even iets gedronken in de Irish Pub. En dat was gezellig!

winnaars

Borrel Paddy ORien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                Het ontsnapte team   Gezellig borreltje

[dit artikel delen op]
CityProms een succes!

Wat een prachtige dag en wat een prachtig concert! Ons optreden bij CityProms zaterdag 29 juni was een succes. Vooraf waren we bang dat het behoorlijk afzien zou worden in de hitte, maar we hadden een plek in de schaduw onder de bomen op het Wilhelminaplein. Gezellig veel publiek om ons heen, een hele bijzondere ervaring om hier te spelen.

Zoals eerder al aangekondigd, bestond ons programma uit stukken die pasten in het thema “Grenzen Vervagen” van CityProms en die karakteristiek zijn voor verschillende landen. We kijken met plezier terug op ons eerste optreden bij CityProms, wat ons betreft volgen er meer!

Foto's van het optreden vind je hier en hier.

CityProms1

CityProms2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf seizoen 2018-2019 verzorgt vakdocent Amber Dragtsma de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven