LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

BasX in Concert

Algemene muziekles in concertvorm met zang, dans, ritme en makkelijk te bespelen instrumenten. Voor kinderen van groep 3/4.

Solistenavond 16 november

Vrijdag 16 november geen repetitieavond, maar wel onze solistenavond. 12 solisten en duo’s traden op voor hun mede-orkestgenoten, een aantal met pianobegeleiding van saxofoon-docente Harmke Bijlsma of van onze eigen Bart van der Ploeg die in het orkest euphonium speelt. Ook onze beide jongste orkestleden Jeltske (11, trompet) en Aline (13, bugel)) durfden de uitdaging aan. Baritonsaxofoniste Sanne Dijkstra had haar instrument thuisgelaten en waagde zich deze avond solo aan de piano. Dirigent Paul van Gils jureerde.

De derde prijs ging naar duo Petra Kraakman (altsax) en Janny van Slooten (sopraansax), de tweede prijs naar Boukje Houtsma (bugel) en de eerste naar Ymkje Cuperus (sopraansax). En dan was natuurlijk de grote vraag: wie wordt solist van het jaar? Vorige keer was dit Sian Sterkenburg en dit jaar valt de eer te beurt aan Ymkje! Niet alleen de eerste prijs voor haar optreden van deze avond, maar ook solist van het jaar, in het bijzonder door haar rol bij de ONFK. Ze speelde daar prachtig en werd ook in het bijzonder genoemd in het juryrapport. Zij mocht de bijbehorende wisselprijs in ontvangst nemen van Paul. Zeer verdiend!

Een leuke en gezellige avond, die na de prijsuitreiking nog even doorging natuurlijk.

 

1e prijs solistenavond 2018  ddd 2e prijs solistenavond 2018  ddd 3e prijs solistenavond 2018
 Ymkje 1e prijs en solist van het jaar    Boukje 2e prijs    Janny en Petra 3e prijs

 

 

[dit artikel delen op]
Uitje in Leeuwarden

Zaterdag 27 oktober hadden we met elkaar een gezellige middag in Leeuwarden, met eerst een stadswandeling door de historische binnenstad. Van een gids hoorden we heel veel wetenswaardigheden over panden waar je normaal gesproken zonder erg langs loopt, maar waar een mooi of bijzonder verhaal achter zit. Daarna deden we een leuke pubquiz met vragen over uiteenlopende onderwerpen. Ook dit soort gezellige bezigheden hoort bij Constantia!

Klik hier voor alle foto's!

stadswandeling1

stadswandeling2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 zal Constantia muzikaal worden geleid door Paul van Gils (foto). Tot die tijd zal interim Gatse Hylkema de honneurs waarnemen.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Amber2

Muziekdocent basisschool

Vanaf seizoen 2018-2019 verzorgt vakdocent Amber Dragtsma de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven