LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

BasX in Concert

Algemene muziekles in concertvorm met zang, dans, ritme en makkelijk te bespelen instrumenten. Voor kinderen van groep 3/4.

Voorbereiding concours Enschede, serieus aan het werk maar ook gezellig!

We zijn druk met de repetities voor het concours in Enschede op 23 november, maar we vergeten de gezelligheid niet!

Het studieweekend in Natuurlijk Kollumeroord van 1 t/m 3 november stond natuurlijk grotendeels in het teken van repetities met het hele orkest en groepsrepetities onder leiding van Paul van Gils en Thom Zigterman. Maar ook, op zaterdagavond: Wie is de mol. Drie groepen moesten proberen de mol in hun midden te ontdekken. Marijke werd door haar groep ontmaskerd, Hindrik door één persoon in zijn groep en in de groep waar Henri in zat had niemand door dat hij de mol was. Een leuke en gezellige groepsactiviteit!

Er was ook een “Moordspel” dat het hele weekend doorliep. Iedereen had een opdracht gekregen om die bij iemand uit te voeren. Als het lukte was de ander af en kreeg je de opdracht van diegene. Degene die op het einde de meeste opdrachten had verzameld werd winnaar. En dat was Jeltske. Top!

Studieweekend 2019 1

              Studieweekend 2019 2

Vervolgens was er op 8 november na de repetitie een wijnproeverij. Naast de orkestleden waren ook familie, vrienden en bekenden van de partij. Aanwezigen konden 10 soorten wijn beoordelen en, als ze in de smaak vielen, bestellen. Er werd veel geproefd en veel uitgespuugd. Zo hoort dat bij een proeverij. Je moet ook weer naar huis nietwaar? Deze wijnactie loopt trouwens door. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

     Wijnproeverij 1 1 Wijnproeverij 3 1 Wijnproeverij 2 1 Wijnproeverij 4 1 Wijnproeverij 5 1  

Zondag 17 november volgt dan nog de try-out in MFC Oomkegast, de Olde Ee 10 in Boerakker (14.30 uur), dinsdag 19 november een extra repetitie en vrijdag 22 november de generale in de PKN-kerk. Dat gaat helemaal goedkomen in Enschede!

 

[dit artikel delen op]
Concoursvoorbereiding in volle gang

Op zaterdag 23 november zal Constantia deelnemen aan het concertconcours in Enschede. Bij dit concours zal Consantia de volgende werken ten gehore brengen:

* Where Eagles Soar (Steven Reineke)Concours2019 Flyer Try out
* De Ruigewaard (Jan de Haan)
* Lake of the Moon (Kevin Houben)

Om op 23 november deze stukken op prachtige wijze ten gehore te kunnen brengen is Constantia fanatiek bezig met de voorbereiding. 

Studieweekend
Komend weekend, van 1 t/m 3 november zal er een repetitieweekend plaatsvinden bij Natuurlijk Kollumeroord. Er zal veel gerepeteerd worden. Uiteraard is er ook ruimte voor gezelligheid.

Open repetitie
Op vrijdagavond 8 november, vanaf 21.00 uur opent Constantia haar deuren voor publiek. Tijdens de reguliere repetitieavond is het publiek na de pauze welkom om de vorderingen live mee te maken. De open repetitie vindt plaats in de gymzaal aan de Greatebuorren.

Try-out
Op zondagmiddag 17 november is er in MFC Oomkegast te Boerakker een try-out concert samen met fanfare CWO uit Groningen (uitkomend in de 1e divisie). Uiteraard bent u van harte welkom in Boerakker om de uitvoeringen van Constantia en CWO (die 3 andere werken speelt) te beluisteren. Aanvang van de try-out is 14.30 uur.

Concours
Zaterdag 23 november is de reis naar Enschede voor het concours. Constantia betreedt om 13.30 uur het podium. 

 

[dit artikel delen op]
Eerste huiskamerconcertje een feit!

Zaterdag 12 oktober gaf een sax-trio van Constantia een huiskamerconcertje voor familie, buren en vrienden van een van onze bestuursleden die jarig was. Een mooi initiatief natuurlijk, maar hier zit ook nog een extra reden aan gekoppeld. In ons jubileumjaar 2020 organiseren we allerlei activiteiten en concerten en in verband daarmee houden we acties om inkomsten te genereren voor al onze jubileumactiviteiten. Huiskamerconcert

Een van deze acties betreft huiskamerconcerten en dit was het eerste. Alle aanwezigen vonden het een geslaagd optreden en ook de saxofonisten Sanne, Ilona en Ymkje kijken er met een goed gevoel op terug. Ze speelden een gevarieerd programma o.a. Looney Tunes tekenfilmmelodietjes, klezmermuziek en een cantate van Bach. Complimenten voor het trio!

Wilt u ook een huiskamerconcert? Er zijn allerlei opties mogelijk qua samenstelling, aantal muzikanten en muziekgenres. Een niet alledaagse toevoeging aan bijvoorbeeld een verjaardag, jubileum of straat-bbq. We overleggen graag met u. U kunt hierover contact opnemen via ons secretariaat.

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf seizoen 2018-2019 verzorgt vakdocent Amber Dragtsma de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven