LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

BasX in Concert

Algemene muziekles in concertvorm met zang, dans, ritme en makkelijk te bespelen instrumenten. Voor kinderen van groep 3/4.

Nieuwe muziekdocente op de basisschool: Berthea de Boer

Vanaf vrijdag 24 januari starten de muzieklessen op OBS de Cingel weer. 

Deze lessen zullen worden gegeven door Berthea de Boer. Zij volgt Amber Dragtsma op als docente muziek. 

Meer over Berthea kunt u hier lezen. 

 

PR docent basisschool Berthea Small

 

[dit artikel delen op]
Crowdfundingsactie - helpt u mee onze wens in vervulling te laten gaan?

Begin januari hebben we een crowdfundingsactie opgezet om donaties te werven voor de realisatie van een buitenlandse concertreis. Dit jaar bestaan we 125 jaar. We hebben diverse activiteiten in de planning staan, waaronder meerdere concerten in Menaam. We willen voor de inwoners van Menaam en omgeving op een mooie manier aandacht besteden aan het jubileum, maar willen ook graag met onze leden iets bijzonders beleven. Gekozen is voor een concert- en cultuurreis naar het Moezelgebied in Duitsland. We gaan daar twee optredens verzorgen en daarnaast ook excursies doen om de cultuur in dit mooie gebied te proeven.

Voor de activiteiten in het jubileumjaar zijn extra inkomsten nodig. Diverse fondsen dragen hieraan bij, evenals de middenstand in Menaam. De reis naar de Moezel vraagt echter extra ondersteuning in de kosten. We hopen via de crowdfundingsactie voldoende inkomsten te genereren.

Afhankelijk van het gedoneerde bedrag bieden we tegenprestaties in de vorm van vrijkaarten voor de concerten, huiskamerconcerten, een uur gratis privéles van een van de docenten, en bedrijfspromotie voor donerende bedrijven. De actie loopt tot en met 16 februari via voordekunst.nl.

Voordekunst

 

[dit artikel delen op]
Gezellige openingsborrel 11 januari

De opening van ons jubileumjaar in Brasserie A31 was geslaagd. Zo’n 70 bezoekers werden verwelkomd met een feestelijk drankje en werden meegenomen in een reis door de tijd met foto- en filmmateriaal en anekdotes.

Na de opening door voorzitter Anna Martha van der Mei kreeg Jan Dijkstra, wethouder Cultuur van gemeente Waadhoeke het woord. Hij had zich via onze site al verdiept in het verleden van Constantia en vond het feit dat al snel het eerste vrouwelijke lid verwelkomd werd prijzenswaardig en voor die tijd redelijk uniek. Hij gaf aan dat cultuur een grote bindende factor is waar de gemeente veel belang aan hecht. Namens de gemeente zegde hij een bedrag toe voor ons 125-jarig jubileum, een mooie start voor onze crowdfundingsactie die deze avond ook gepresenteerd werd.

Wethouder Dijkstra kreeg van onze voorzitter het eerste exemplaar van ons jubileumboekje overhandigd.

Nieuwjaarsborrel 11 01 2020 1 Nieuwjaarsborrel 11 01 2020 4   Nieuwjaarsborrel 11 01 2020 19     Nieuwjaarsborrel 11 01 2020 7
Welkom Wethouder Dijkstra   Vrienden van Constantia     Quizmaster Ate

De Vrienden van Constantia, die jaarlijks de kaarsenactie organiseren, boden Constantia een cheque aan met de opbrengst van afgelopen december: een fantastisch bedrag van € 1.600,-! Ze gaven aan blij te zijn met de hulp van de Constantia-leden, omdat de groep vrijwilligers kleiner wordt. We hebben aangegeven dat we zullen blijven helpen.

Erelid Annie Fokkema, lid van verdienste Griet Nachtnebel en oud-leden Monte Hallema en Sikke-René Schaaf memoreerden gezellige studieweekenden en concoursen, stress rond vergeten mondstukken, soep en vermicelli in het haar en in de wc, een buschauffeur die de bus niet uit wilde zodat de dames zich konden omkleden, en de praktijkles ‘tempo houden als je al spelend bij een berg op loopt’.

Tussendoor twee bingo-rondes met muziekvragen. De aanwezigen moesten raden welke stukken/nummers ze hoorden, van klassiek tot pop en volksmuziek. Dat bleek best lastig te zijn want er waren veel valse bingo’s, maar ook winnaars natuurlijk. Zij mochten een prijsje uitzoeken.

Nieuwjaarsborrel 11 01 2020 16   Nieuwjaarsborrel 11 01 2020 9   Nieuwjaarsborrel 11 01 2020 18   Nieuwjaarsborrel 11 01 2020 21
Moeilijke vragen....   best wel....   Prijsje!   Documentatie Menaam

Reina Hibma en Tineke Hansen, beiden oud-lid, brachten tot slot met veel humor memorabele optredens in herinnering. Daarna was er nog een gezellige nazit, met de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het Constantia-verleden dat Documentatie Menaam meegebracht had. Al met al een mooie avond waar we met plezier op terugkijken!

En nu kijken we weer vooruit, naar ons jubileumprogramma 2020. Wordt vervolgd!

Bekijk alle foto’s hier.

Hier vindt u een mooie video met filmbeelden van lang geleden en meer recent. Zeer de moeite waard!

 

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven