LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

BasX in Concert

Algemene muziekles in concertvorm met zang, dans, ritme en makkelijk te bespelen instrumenten. Voor kinderen van groep 3/4.

Duo-concert met 'Vocal Chain' op 29 februari in de PKN-kerk

Op zaterdagavond 29 februari 2020 geeft Constantia haar eerste concert in het jubileumjaar. Het belooft een bijzonder concert te worden waarbij niet alleen de klanken van de fanfare ten gehore gebracht zullen worden maar ook liefhebbers van koormuziek hun harten sneller zullen gaan kloppen. De PKN-kerk in Menaam zal namelijk op deze avond ook een podium bieden aan Close Harmony koor 'Vocal Chain'. 

Programma
Zowel Constantia als Vocal Chain zullen deze avond hun eigen geluid laten horen. Constantia brengt o.a. het bekende 'Carmen' van George Bizet, 'Floris' van Julius Stefano en 'Fire in the Blood' van Paul Lovatt-Cooper. Vocal Chain zal o.a. 'Viva la Vida' van Coldplay, 'Nothing Else Matters' van Metallica en 'Eres Tu' van Juan Calderon Lopez voor het publiek zingen. 

Hoogtepunt van de avond waar beide muziekverenigingen al naar uitkijken zijn de nummers die Constantia en Vocal Chain gezamenlijk zullen uitvoeren. Het gaat hier o.a. om twee delen uit 'The Armed Man' van Karl Jenkins. 

Wij laten iedereen graag kennismaken met deze vormen van muziek en het afwisselende repertoire. De toegang is dan ook gratis.
De gratis toegang wordt mede mogelijk gemaakt door de subsidieverstrekkers 'Losse Fearen' van Wonen Noord-West Friesland, 'Emmaplein Foundation' en 'P.W. Janssens Friesche Stichting'. Tevens dragen jubileumhoofdsponsoren 'Technea' en 'DeJe Catering' hieraan bij. 

Het concert start om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur kunt u de kerk binnen om een mooi plaatsje te bemachtigen. 

Poster definitief

[dit artikel delen op]
Geslaagde crowdfundingsactie!

Van 2 januari t/m 16 februari heeft Constantia via www.voordekunst.nl een crowdfundingsactie online gehad.

Dankzij veel donaties hebben wij ons doelbedrag weten te halen! Wij zijn hier uiteraard erg blij mee en kunnen nu de plannen voor de concert- en cultuurreis naar De Moezel concreet gaan uitwerken. 

Onze reis zal plaatsvinden in de herfstvakantie van 2020. We zullen verblijven in Bitburg en vanuit daar de omgeving verkennen (o.a. Trier). Momenteel worden 2 concerten gepland. Onze terugreis gaat mogelijk nog langs Luxemburg. Op deze manier geven we optimale invulling aan onze reis.

We hebben nog verschillende leuke concerten in Menaam het komende halfjaar, maar kijken zeker uit naar de Muzikale Reis in oktober.

Wellicht dat u onze concerten in Menaam interessant vindt?
* 29 februari 2020, 20.00 uur, PKN-kerk Menaam: Duo-concert met Close Harmony koor 'Vocal Chain'

* 19 april 2020, 15.00 uur, Nij Statelân: Roersmaconcert in het teken van 75 jaar vrijheid

* 16 mei 2020, overdag: Ensembles en activiteiten bij braderie in Menaam

* 17 mei 2020, 12.30 uur, kaatsveld: Muzikale omlijsting Gouden Willem kaatspartij

4 juli 2020, 20.30 uur, feesttent ijsbaan: Reünie + Jubileumconcert m.m.v. coverband SMÛK. Na afloop SMÛK en dweilorkest De Feintsjes!

12 december 2020, avond, Roelengahal Menaam: Concert 'Reis door de tijd' m.m.v. voormalig dirigenten

Heeft u gedoneerd en hoort hier een tegenprestatie bij? Wij zullen uiteraard zorg dragen voor een goede afhandeling.

 

Voordekunst

[dit artikel delen op]
Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven