LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in de gymzaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

Wijnactie van start!

Wijnsoorten flyer A5 2020Net als vorig jaar organiseert Constantia in samenwerking met De Wijn- en Whiskyschuur in Scharnegoutum weer een wijnactie voor de komende feestdagen! U kunt de wijn bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dit kan vanaf 19 november, tot en met 4 december. U hebt de keus uit 11 soorten heerlijke wijn. Door uw wijnaankoop steunt u Constantia, zonder dat het u iets kost! En wij bezorgen de wijn na 11 december bij u thuis!

Vul het bestelformulier in via deze link: bestelformulier PDF. Op het formulier staan de soorten en de prijzen. Als u een hele doos wijn bestelt (6 flessen) krijgt u 2 euro korting.

U kunt het formulier terugsturen als scan of als foto.
U kunt ook het bestelformulier in MS Word formaat openen. Liever geen formulier gebruiken? Dan kunt u uw bestelling ook in een mailtje aan ons doorgeven via het hierboven genoemde mailadres. Vermeld dan in de mail uw naam, adres, telefoon, welke wijnsoort(en) en hoeveel u wilt hebben. Proost!proost

 

[dit artikel delen op]
Reünie en concert 12 december gecanceld

Omdat we langer met de coronacrisis te maken hebben dan we hadden gehoopt, hebben we moeten besluiten om de reünie en het concert op 12 december te cancelen. Natuurlijk zouden we het liefst snel een nieuwe datum plannen, maar het lijkt ons verstandiger om pas een nieuwe datum te plannen als er duidelijkheid is rondom corona.  

Voor het concert op 12 december zijn we bezig een alternatief te realiseren. Dat zal gebeuren in de vorm van een livestream concert. Dat gaat waarschijnlijk in januari plaatsvinden. Nadere informatie volgt. We hopen dat iedereen gaat meekijken/luisteren! 

De reünie willen we natuurlijk alsnog wel door laten gaan. Over een nieuwe reünie-datum zullen we onze oud-leden informeren zodra daar meer over bekend is.

OPROEP VOOR ONZE OUD-LEDEN: Verzoek aan onze oud-leden van wie we op dit moment nog geen e-mailadres hebben om dit alvast aan ons door te geven. Dit kan via het contactformulier (zie link rechts bovenin) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

[dit artikel delen op]
Constantia doet weer mee met de Nationale Muziekloterij

Nationale Muziekloterij 1118Wilt u kans maken op leuke prijzen en tegelijk onze vereniging steunen? Doe dan mee met de Nationale Muziekloterij! Van elk door u gekocht lot van 5 euro ontvangt Constantia de helft. Ons doel: we zullen het komende seizoen zeer actief inzetten op ledenwerving. Via open repetities en via projecten waarbij enerzijds jeugdige muzikanten via muzieklessen op de basisschool in aanraking zullen komen met (blaas)muziek en anderzijds volwassenen via een apart project kennis kunnen maken met de blaasmuziek of het muziek maken opnieuw op kunnen gaan pakken. 

Ook ditmaal zijn er weer 6 trekkingen. Hiertonder een overzicht van alle data in deze trekkingsperiode. U kunt mee gaan doen op elk gewenst moment, via www.muziekloterij.nl. Alvast onze hartelijke dank!

Doc1 1

[dit artikel delen op]
Duo-concert groot succes!

Zaterdagavond 29 februari mochten we in de PKN-kerk rond de 180 luisteraars begroeten bij ons duo-concert met Vocal Chain. Het publiek genoot van een bijzonder en afwisselend programma en het optreden werd zeer positief gewaardeerd. De combinatie koor en orkest kwam goed tot zijn recht, zeker ook door de mooie akoestiek van de kerk. Ook mooi om te ervaren dat de stukken die het koor alleen bracht volle waardering kregen van het orkest, en andersom ook.

Als toegift brachten we samen met Vocal Chain Adiemus van Karl Jenkins, ook bekend van de vertolking door Enya. Dit prachtige melodieuze samenspel van stemmen en instrumenten viel ook zeer in de smaak bij het publiek.

Nog eens een gezamenlijk concert lijkt zeker niet uitgesloten!

Hier vindt u alle foto's van het concert.

 

duoconcert 1   duoconcert 2   duoconcert 3

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam.

Sydezw

Docent Koperinstrumenten

"Muziek maken is voor mij het mooiste wat er is. Met lesgeven hoop ik (nieuwe) leerlingen, jong en oud, te enthousiasmeren en motiveren voor deze fantastische hobby!!”

Bart van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Ga naar boven