LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert (m.u.v. lockdownperiodes) op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in de gymzaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. Je kunt hiermee HaFaBra diploma's behalen en doorgroeien naar het jeugdorkest in de buurt en het A-orkest van Constantia.

Nij Talint Orkest

Vanaf 2 oktober start in Spannum het Nij Talint Orkest. Constantia Menaam is hierbij ook betrokken.

Nieuwe leden gezocht!

digitale flyer ledenwerving 2021 versie 2 zonder Duitsland Constantia zoekt nieuwe leden

Wie we zijn en wat we doen weet je mogelijk al wel. In het kort: we zijn een kwalitatief goede en gezellige fanfare die buiten de gebaande paden treedt, leuke projecten opzet en activiteiten een originele invulling geeft.

Ben jij die muzikant die de vrijdagavond nog vrij heeft? Kom dan spelen bij Constantia. Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te spelen. Meer informatie kun je vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ook lees je meer over ons op onze website. Bekijk foto’s van onze optredens en activiteiten, en beluister stukken die we gespeeld hebben. Foto’s en video’s vind je onder het tabblad Media.

 

[dit artikel delen op]
Actie Waadhoeke schoon

Waadhoeke schoon 2021 1 kleinVrijdag 17 september zijn we weer het dorp door geweest om rommel van de straat op te ruimen, gewapend met grijpers en gekleed in gele hesjes. Van de gemeente ontvangen we voor onze inspanningen een financiële bijdrage die we goed kunnen gebruiken.

Oogst: o.a. heel veel peuken, een zonnebril en een wieldop. Weinig mondkapjes trouwens. Er lag niet veel rommel op straat,Waadhoeke schoon 2021 2 maar dat zou ook kunnen komen omdat we hoorden dat medewerkers van Caparis bij het schoffelen van de gemeenteperkjes ook rommel opruimen die ze daar tegenkomen. En dat is nog maar kort geleden gebeurd. Na afloop van het opruimen allemaal even op de foto en daarna naar binnen voor de wekelijkse repetitie waarbij we ons nu richten op het Survento Fanfare Festival.

 

[dit artikel delen op]
Survento Fanfare Festival

Zaterdag 13 november treden we op tijdens het Survento Fanfare Festival in Surhuisterveen, waar ook orkesten van buiten Friesland aan meedoen.

Logo SurventoHet festival biedt de deelnemende fanfares de kans om zich op een heel andere wijze te presenteren. Nu eens geen grote concourswerken maar lichtere muziek waarbij het niet alleen gaat om de muziek maar ook om een goede programmaopbouw, een goede presentatie van het orkest en om het entertainmentgehalte. Het miniconcert van de deelnemende korpsen kan worden versterkt door gebruik te maken van een lichtshow en beamerpresentatie. Een mooi concept! En daar hebben we al ideeën voor!

We gaan er met Constantia een mooi optreden van maken. We houden u op de hoogte!

 

[dit artikel delen op]
Moezelreis in 2022

Traben TrarbachWe zullen nog een jaartje geduld moeten hebben om onze gedroomde concert- en cultuurreis naar de Moezel te kunnen realiseren. Hoewel de reisaanbieder eerst wel positief was bleek recent dat er toch te veel afgelastingen zijn om een mooie reis te kunnen realiseren. We kijken uit naar de herfstvakantie van 2022 om onze jubileumreis alsnog te kunnen ervaren.

 

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam.

Sydezw

Docent Koperinstrumenten

"Muziek maken is voor mij het mooiste wat er is. Met lesgeven hoop ik (nieuwe) leerlingen, jong en oud, te enthousiasmeren en motiveren voor deze fantastische hobby!!”

Bart van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Ga naar boven