LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert (m.u.v. lockdownperiodes) op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in de gymzaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

Nij Talint Orkest

Vanaf 25 september start Constantia Menaam samen met OpMaat uit Berltsum en Advendo uit Boksum, Blessum, Deinum het Nij Talint Orkest. 

Oud papier, een bijzondere vondst....

Wat je zoal niet aantreft in het oud papierWij zijn natuurlijk in de afgelopen periode verrast met ongewenste zaken in de oud papier container in Menaam. Naast het dumpen van ongewenst piepschuim nu een andere verrassing. De dienstdoende vrijwilliger dacht eerst aan een verlaat kerstpakket. Of zou er sprake zijn van een nieuwe Bed and Breakfast?

Dit laatste kon niet aan de orde zijn of iemand moet daarvoor een sleutel hebben om in de container te kunnen overnachten en even geen raad hebben geweten met zijn ontbijt. Het blijft een bijzondere vondst.

 

 

 

 

[dit artikel delen op]
Zomers zomerconcert

Vrijdagavond 2 juli gaven we ons zomerconcert, op het ijsbaanterrein in Menaam. Of het weer zou meewerken was de vraag vanaf het moment dat we begonnen met de voorbereiding. Maar de weergoden waren ons gunstig gezind: stralende zon en windstil!

Voor het eerst sinds anderhalf jaar mochten we weer optreden, en dat was een fijne ervaring. We hebben ervan genoten, en met ons zo’n 50 bezoekers. Zoals we gevraagd hadden, namen veel van hen een eigen tuin/campingstoel mee. Dat gaf een zomerse aanblik, mooi passend bij een concert in juli.

We speelden een gevarieerd repertoire, onder andere pop (Coldplay on Stage), een polka (Böhmische Liebe) en jazz (Big Spender). Zo nu en dan met begeleiding van een enthousiaste merel.

Het was ook het slotconcert van dit seizoen. We hopen dat we na de zomer weer door kunnen zonder beperkingen. Tot ziens!

Zomerconcert 1   dd Zomerconcert 2 dd Zomerconcert 3

[dit artikel delen op]
Nij Talint Orkest – ontdek het plezier van met elkaar muziek maken!

logo Nij Talint OrkestConstantia start zaterdag 25 september met een superleuk muziekproject voor volwassenen: het Nij Talint Orkest. We doen dit samen met OpMaat Berltsum en Advendo Deinum Boksum Blessum.

Heb je altijd al eens een blaas- of slagwerkinstrument willen leren bespelen? Of lijkt samen muziek maken je geweldig? Dan is dit je kans!

Bij Nij Talint Orkest leer je beide in tien repetities. De repetities duren twee uur, met pauze, en zijn coronaproof (voor zover de regels dan nog gelden). We sluiten de repetitieperiode af met een feestelijk eindconcert. Muzikale ervaring of noten kunnen lezen is niet nodig. Plezier in samen muziek maken staat voorop. De muzikale begeleiding is in handen van Guus Pieksma.

Denk je nu al: dit is iets voor mij? Laat het ons weten, dan houden we je op de hoogte.

Voor aanmelden, vragen en meer informatie kun je contact opnemen met Bart van der Ploeg, telefoon 06-28105103 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Doe je mee? Dan zorgen wij voor een lessenaar en een instrument. Misschien weet je al welk instrument je zou willen hebben en anders zoek je ter plekke eentje uit. Verder krijg je een complete lesmap.

300 Nij Talint Orkest-muzikanten gingen je voor en ontdekten een geweldige nieuwe hobby!

Alles wat je moet weten:

Startdatum: zaterdag 25 september 2021

Vervolg: iedere week op de zaterdagmiddag, van 16.00 – 18.00 uur

Locatie: gymzaal (oude school), Greatebuorren 6, 9036 MG MENAAM

Kosten: € 100,-

Kijk ook op Facebook https://www.facebook.com/nijtalintorkest/ en op de site www.nijtalintorkest.nl.

 

[dit artikel delen op]
De Nationale Muziekloterij is weer van start

Logo Wij doen mee

In mei is bij de Nationale Muziekloterij weer een nieuwe serie maandelijkse trekkingen van start gegaan. Het zijn in totaal 6 trekkingen, de laatste is in oktober. Doet u ook mee met 1 of meer loten? U kunt op elk moment instappen. Een lot kost € 5,- en u bepaalt zelf met hoeveel loten u meespeelt. Elke maand is er een trekking en u maakt kans op leuke prijzen, maar veel belangrijker: 50% van uw inleg gaat naar Constantia. Samen geven wij de toekomst muziek!

Via deze link: https://deelnemers.muziekloterij.nl/ kunt u loten kopen. In de lijst met verenigingen kiest u Vereniging Fanfare Constantia Menaam.

De opbrengst van de loterij wordt ingezet voor ledenwerving. Via open repetities en via projecten waarbij enerzijds jeugdige muzikanten via muzieklessen op de basisschool in aanraking zullen komen met (blaas)muziek en anderzijds volwassenen via een apart project kennis kunnen maken met de blaasmuziek of het muziek maken opnieuw op kunnen gaan pakken. Dit laatste betreft het project Nij Talint dat eind september van start gaat.

Alvast bedankt!

 

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam.

Sydezw

Docent Koperinstrumenten

"Muziek maken is voor mij het mooiste wat er is. Met lesgeven hoop ik (nieuwe) leerlingen, jong en oud, te enthousiasmeren en motiveren voor deze fantastische hobby!!”

Bart van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Ga naar boven