LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert (onder normale omstandigheden) op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

Rol Constantia in filmpje over positieve zaken in Coronatijden

Gemeente Waadhoeke laat korte filmpjes maken over positieve zaken in Coronatijden. Een daarvan is dat orkesten weer mogen repeteren. Een filmcrew maakte bij ons vrijdag 19 juni de opnames en bugeliste Anja van der Ploeg stond centraal in het verhaal. Er werden ook nog opnames gemaakt met een drone. Een leuke ervaring! Het filmpje is inmiddels klaar, u kunt u het hier bekijken, of op de Facebookpagina van gemeente Waadhoeke en op onze Facebookpagina.

 filmopname 2 kleinfilmopname 1 klein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[dit artikel delen op]
Repetitie naar buiten verhuisd

Vorige week mochten we weer repeteren in de gymzaal maar deze week kregen we bericht dat de gemeente de sportaccomodaties/gymzalen toch nog gesloten houdt tot 1 juli. Dat was een tegenvaller maar niet getreurd, vrijdag 12 juni was het mooi weer en hebben we buiten gerepeteerd, naast de gymzaal. We hopen dat het weer de komende weken ook meewerkt.

DSCF1951

 

[dit artikel delen op]
Eerste coronaproof repetitie!

Eindelijk, na 3 maanden weer onze eerste repetitie! Een gedenkwaardige avond, vrijdag 5 juni.

Op gepaste afstand van elkaar in de gymzaal, alle ramen en deuren tegen elkaar open, met passende kleding want het was best fris. Alles ontsmet, speciale looproutes, pauze met zelf meegebrachte drankjes, genuttigd in de gymzaal op je eigen plek. En natuurlijk de welbekende algemene regels. Een strikt protocol, voorgelegd aan en goedgekeurd door de gemeente. De stemming was opgewekt, nu we eindelijk weer met elkaar muziek konden maken.

Repetitie 1Repetitie 2

De laatste maanden kon dat natuurlijk niet en hebben we de 'Mooie Muziek Challenge' georganiseerd. Dirigent Paul van Gils droeg het idee aan en beet het spits af. De leden speelden thuis een stuk dat ze leuk vonden en deelden dat in de groepsapp. De resultaten zijn zeer divers en dat is erg leuk!

Muziek Challenge

Maar er gaat natuurlijk niets boven het echte werk en dat pakken we met veel enthousiasme weer op!

 

[dit artikel delen op]
Staken activiteiten i.v.m. coronavirus

Update 10 mei 2020

De ontwikkeling van het Coronavirus en de door het kabinet genomen maatregelen en adviezen om een grote verspreiding van dit virus tegen te gaan noodzaken ook Constantia om veel van haar activiteiten te staken. 


Dit betekent:

- geen orkestrepetities tot in ieder geval 1 juni

- digitale muzieklessen tot de meivakantie

- Na de meivakantie waar mogelijk weer 1 op 1 fysieke muzieklessen, afhankelijk van goedkeuring gemeente Waadhoeke

- digitale Algemene Ledenvergadering

- geen oud papier in maart en april, vanaf 14 mei wordt het papier wel weer huis-aan-huis opgehaald in aangepaste vorm

- geen Roersmaconcert op 19 april; we kijken of we dit concert opnieuw in kunnen plannen op een iets later moment

- geen reünie en geen jubileumconcert op 4 juli. De reünie zullen we proberen in te halen op 12 december. Voor het jubileumconcert met band zoeken we een datum in juni 2021.

We hopen allemaal elkaar weer vlot te kunnen zien, dat zou namelijk ook betekenen dat de situatie in Nederland weer goed onder controle is en de gezondheid van veel Nederlanders is verbeterd. 

Corona

 

[dit artikel delen op]
Pagina 1 van 2

Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven