LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

BasX in Concert

Algemene muziekles in concertvorm met zang, dans, ritme en makkelijk te bespelen instrumenten. Voor kinderen van groep 3/4.

Straatfestival Menaam

Zaterdag 14 september was Constantia een van de deelnemende verenigingen bij het straatfestival dat georganiseerd werd om geld te genereren voor de realisatie van een multifunctionele accommodatie in Menaam. Het weer werkte prima mee en we speelden voor het voormalige gemeentehuis aan de Dyksterbuorren een gevarieerd repertoire. We konden natuurlijk niet zelf de route door het dorp lopen langs alles wat er was te zien en te doen. We hoorden wel allemaal positieve reacties daarover. Onze complimenten voor de organisatie!

Straatfestival Menaam 14 09 2019 3

 

[dit artikel delen op]
Actie Waadhoeke Schoon

De gemeente Waadhoeke doet mee aan de actie Samen Fryslân Schoon. Constantia heeft zich hiervoor aangemeld en vrijdag 13 september gingen 20 leden op pad in Menaam om zwerfafval op te ruimen. We zijn met elkaar het hele dorp door geweest en wat echt opviel was dat Menaam best een heel schoon dorp is! Toch werd er natuurlijk wel afval verzameld, waaronder een paar vondsten die je niet zou verwachten. We zullen hierover verder niet in detail treden 😉

Voor onze inspanningen krijgen we een vergoeding van de gemeente die zeer welkom is en die gereserveerd wordt voor ons jubileumjaar 2020.

Waadhoeke schoon actie 13 09 2019 5

Na de schoonmaakronde was het repetitietijd. De komende maanden bereiden we ons voor op het concertconcours in Enschede waar we 23 november aan deelnemen.

[dit artikel delen op]
Seizoenafsluiting 5 juli

Elk jaar bedenken een paar leden van Constantia een leuke activiteit om het seizoen gezellig mee af te sluiten. Nou ja, gezellig…… Dit jaar zaten we in escaperooms. Verdeeld over 3 escaperooms met 3 verschillende beangstigende thema’s moesten de teams proberen om binnen een uur te ontsnappen door codes, sloten, cijfers en voorwerpen te ontdekken en te combineren. Eén team is het net op tijd gelukt om uit de horrorroom te komen, de twee andere teams redden het net niet.

Na deze bijzondere ervaring hebben we met elkaar nog even iets gedronken in de Irish Pub. En dat was gezellig!

winnaars

Borrel Paddy ORien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                Het ontsnapte team   Gezellig borreltje

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf seizoen 2018-2019 verzorgt vakdocent Amber Dragtsma de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven