LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

BasX in Concert

Algemene muziekles in concertvorm met zang, dans, ritme en makkelijk te bespelen instrumenten. Voor kinderen van groep 3/4.

Gezellige en gezonde seizoenafsluiting

Voor de meeste orkestleden was het een nieuwe ervaring: boerengolf. Men neme een lange stok met een klompje eraan, een bal, een weiland met schapen- en paardenpoep, 10 holes in de vorm van in de grond ingegraven emmers en voilà. Met zes teams begaven we ons door de weilanden, tussen paarden, over hekken, schrikdraad en sloten. Bonus: met een polsstok over een sloot springen om je aantal slagen naar beneden bij te stellen. Echter, de meesten van ons durfden deze uitdaging niet aan. Respect voor Pieter, Minne, Boukje en Aline die de sprong wel waagden. Winnende team: Els Mak, Bart van der Ploeg en Pieter Hallema. Proficiat!

Een gezellige en gezonde afsluiting van een mooi muzikaal seizoen met, we noemen het nog maar even, als hoogtepunt natuurlijk ons Nederlands kampioenschap 2e divisie bij de Openbare Nederlandse Fanfare Kampioenschappen.

  Boerengolf 1   Boerengolf 2   Boerengolf 3  

 

 

[dit artikel delen op]
Slotoptreden BasX in Concert samen met Toeterbearen

Vrijdag 13 juli was het slotoptreden van de leerlingen die meededen aan de BasX in Concert-lessen op OBS de Cingel. Dit was de tweede serie,, dit keer 8 lessen op saxofoon. De kinderen traden deels samen op met jeugdorkest de Toeterbearen, een mooie seizoenafsluiting voor zowel de Toeterbearen als de BasX-leerlingen. Meester Johan Postma verzorgde de BasX-lessen, naast het wekelijkse muziekonderwijs in alle klassen van de Cingel, en dirigeert het jeugdorkest. Een mooie combinatie om de jeugd te enthousiasmeren voor een vervolg. Gaan ze door, dan kunnen ze na verloop van tijd zelf ook echt meespelen in het jeugdorkest en dat is natuurlijk superleuk om te doen.

Mooi om te zien voor de aanwezige (groot)ouders en broertjes en zusjes wat de kinderen in 8 lessen allemaal al leerden. De jeugd werd beloond met enthousiast applaus.

  BasX 13 07 2018 1   BasX 13 07 2018 2   BasX 13 07 2018 3  

BasX 13 07 2018 4BasX 13 07 2018 5

Helaas gaat meester Johan ons verlaten.Hij heeft door zijn drukke werkzaamheden keuzes moeten maken. We zijn nu op zoek naar een nieuwe muziekdocent(e) want we willen zeker doorgaan met deze lessen die door de kinderen met veel plezier worden gevolgd.

Ook langs deze weg willen we Johan nogmaals bedanken voor alles wat hij voor Constantia en de Cingel heeft gedaan.

 

 

 

[dit artikel delen op]
En nog een geslaagde!

Jeltske A diplomaOnze leerling Jeltske Terpstra is begin juli geslaagd voor haar A-theorie examen trompet met gemiddeld een 8,5!
En een paar dagen later haalde ze ook haar A-praktijk met gemiddeld een 7,7!
Gefeliciteerd Jeltske!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[dit artikel delen op]
Mooi dorpsfeest!

Donderdagavond 5 juli hadden we een geslaagd optreden samen met Halleluja, CMH en Folkert Hans voor een volle tent. De openingsavond van het dorpsfeest was een Fryske Jûn met bekende nummers als Simmerjûn, Bûthûsbankje, Tussen Fliet en Swarte Haan en Hoantsje op ‘e Toer. Mooi om te spelen met Folkert Hans. Hij speelt trompet en saxofoon en is daarnaast een enthousiast zanger/entertainer.

dddddd DSCF1432 ddd DSCF1451      

 DSCF1437

Vrijdag en zaterdag reden we mee in de optocht. Ons thema was Elfstedentocht en ons orkest was een dweilorkest. We gingen niet voor een prijs, want het ging bij ons natuurlijk in de eerste plaats om de muziek. Maar we onderscheidden ons vrijdag wel van alle andere deelnemers door de enige vrouwelijke trekkerchauffeur 😊. Veel publiek langs de kant, mooi weer, prima sfeer, wat wil je nog meer?

ddd DSCF1469 ddd DSCF1480      

 

 

[dit artikel delen op]
Pagina 1 van 2

Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 zal Constantia muzikaal worden geleid door Paul van Gils (foto). Tot die tijd zal interim Gatse Hylkema de honneurs waarnemen.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

JP dirigent 370

Dirigent jeugdorkest

De Toeterbearen, het gezamenlijke jeugdorkest van Constantia en Brassband Halleluja staat sinds 2015 onder leiding van Johan Postma. Hij verzorgt ook de muzieklessen op OBS de Cingel in Menaam.

Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven