LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

BasX in Concert

Algemene muziekles in concertvorm met zang, dans, ritme en makkelijk te bespelen instrumenten. Voor kinderen van groep 3/4.

Spaans avondje uit?

Zaterdag 13 april bent u welkom bij ons tapasconcert in Menaam aan de Greatebuorren. We spelen Spaanse muziek en we hebben een aantal danskoppels op bezoek van dansschool Salsa Romos uit Leeuwarden, die ons verschillende latin dansen laten zien.

Tussen de optredens van Constantia en Salsa Romos door worden lekkere Spaanse hapjes – tapas geserveerd en natuurlijk mogen de Spaanse drankjes ook niet ontbreken.

U kunt ook de dansvloer op als u wilt! We maken er een bijzondere en gezellige avond van in Spaanse sferen.

We beginnen om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. De entree is 5 euro.

Hasta la vista, tot ziens op 13 april!

Poster

 

[dit artikel delen op]
Dirigent Paul weer terug

Onze dirigent Paul van Gils is weer hersteld van zijn beenbreuk en was vrijdag 1 maart voor het eerst weer van de partij op onze wekelijkse repetitie. Paul is als Brabander fervent carnavalvierder en wat is er nu leuker dan verwelkomd te worden door een orkest in carnavaltenue. Onze voorzitter/heks had alle orkestleden omgetoverd tot heel verschillende typetjes. Paul was blij verrast.

DSCF1673A  dddd DSCF1682A  dddd DSCF1687A        
DSCF1688A   DSCF1683A

[dit artikel delen op]
Jeugd Sponsoractie Poiesz

We doen dit jaar weer mee met de Jeugd Sponsoractie van Poiesz. De actie is van 11 februari t/m 7 april. De jeugd van Constantia staat 23 maart in de winkel in Menaam. We nodigen u weer van harte uit om de munten die u bij de boodschappen krijgt in de Constantiakoker te deponeren! Van de opbrengst willen we instrumenten aanschaffen voor de muzieklessen van de leerlingen op obs De Cingel.

Mocht u nog munten van vorig jaar hebben: deze zijn helaas niet meer geldig. De nieuwe munten hebben een andere kleur. Oude munten worden, voorzover in de koker aanwezig, verwijderd.

poiesz

 

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 zal Constantia muzikaal worden geleid door Paul van Gils (foto). Tot die tijd zal interim Gatse Hylkema de honneurs waarnemen.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf seizoen 2018-2019 verzorgt vakdocent Amber Dragtsma de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

 
 
 
 
Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven