LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

BasX in Concert

Algemene muziekles in concertvorm met zang, dans, ritme en makkelijk te bespelen instrumenten. Voor kinderen van groep 3/4.

Eindpresentatie BasX in Concert

Vrijdag 20 april werd de eerste serie "BasX in Concert"-lessen afgesloten met een eindpresentatie. Deze enthousiaste toppers hebben hier met behulp van verschillende instrumenten, zang en dans naar toe gewerkt. Applaus!!! Meester Johan Postma legde uit wat ze de afgelopen 10 weken hebben gedaan om tot dit mooie resultaat te komen. De reacties uit het publiek waren heel positief.
18 mei gaat een volgende serie lessen voor kinderen in de groepen 3, 4 en 5 van start. De afsluiting vindt plaats op 13 juli. Met gastartiest, verklapte meester Johan. De blokfluiten zullen in deze lessenserie vervangen worden door saxofoons! Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Natuurlijk is aanmelden voor individuele muzieklessen ook op ieder moment mogelijk. Vraag gerust naar de mogelijkheden om proeflessen te volgen.

Untitled  BasX in Concert3  BasX in Concert2

[dit artikel delen op]
Constantia Nederlands Kampioen

Zaterdag 14 april is Constantia Nederlands Kampioen geworden in de 2e divisie. Dit gebeurde in De Lawei te Drachten tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Constantia behaalde met de uitvoering van 'By the River' van Jan van der Roost maar liefst 91 punten. Beatrix Doezum kwam in de buurt van de prestatie van Constantia met 90 punten maar de nummer drie, het Zaandijks Fanfare Corps, eindigde al op grotere achterstand met 87,67 punten. 

De jury had lovende woorden over voor Constantia. Zowel over de klank, de stemming, het karakter, de opbouw en de muzikale uitwerking stonden er veel complimenten in de juryverslagen en in de recensie van de ONFK op de social media. 

Na het optreden kwam iedereen al zeer tevreden het podium af. Iedereen had het beste laten horen, fijn gespeeld en er was een zeer goed gevoel over de totale uitvoering. Beter hadden we het met elkaar niet kunnen doen. De middag kon dan ook eigenlijk al niet meer stuk. Rond vijf uur was de prijsuitreiking waarbij in eerste instantie op volgorde van ranking de uitslag bekend werd gemaakt. Al vlot bleek dat Constantia bij de beste drie orkesten zat. Een prijs werd dus sowieso meegenomen, iets waar een ieder al zeer tevreden mee was. De punten van de top drie werden op volgorde van optreden bekend gemaakt. Van de overgebleven drie orkesten had Constantia eerder die middag als laatste gespeeld, de spanning bleef dus nog even duren alvorens het puntenaantal dan toch bekend was. Bij het horen van de 91 punten was de ontlading groot. 

 

 ONFK2018 Orkest3  ONFK2018 Paul1  ONFK2018 Euphoniums
 ONFK2018 Prijsuitreikingorg2  ONFK2018 Prijsuitreiking BlijPaul1  ONFK2018 Prijsuitreiking Podium17
     

 ONFK2018 Kampioensfoto

 

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 zal Constantia muzikaal worden geleid door Paul van Gils (foto). Tot die tijd zal interim Gatse Hylkema de honneurs waarnemen.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

JP dirigent 370

Dirigent jeugdorkest

De Toeterbearen, het gezamenlijke jeugdorkest van Constantia en Brassband Halleluja staat sinds 2015 onder leiding van Johan Postma. Hij verzorgt ook de muzieklessen op OBS de Cingel in Menaam.

Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven