LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

BasX in Concert

Algemene muziekles in concertvorm met zang, dans, ritme en makkelijk te bespelen instrumenten. Voor kinderen van groep 3/4.

Jeugd Sponsoractie Poiesz

We doen dit jaar weer mee met de Jeugd Sponsoractie van Poiesz. De actie is van 11 februari t/m 7 april. De jeugd van Constantia staat 23 maart in de winkel in Menaam. We nodigen u weer van harte uit om de munten die u bij de boodschappen krijgt in de Constantiakoker te deponeren! Van de opbrengst willen we instrumenten aanschaffen voor de muzieklessen van de leerlingen op obs De Cingel.

Mocht u nog munten van vorig jaar hebben: deze zijn helaas niet meer geldig. De nieuwe munten hebben een andere kleur. Oude munten worden, voorzover in de koker aanwezig, verwijderd.

poiesz

 

[dit artikel delen op]
Aftrapbijeenkomst multifunctionele accomodatie

Zaterdagavond 26 januari gaven we samen met Halleluja een nieuwjaarsconcertje light. Dat was in de gymzaal aan de Greatebuorren bij het begin van de aftrapbijeenkomst voor een multifunctionele accommodatie in Menaam. We zijn blij dat er groen licht is van de gemeente voor de (ver)bouw van het pand. Zo kunnen we straks onze concerten geven in een mooie zaal op een heus podium en kunnen we repeteren in een ruimte die voldoet aan de eisen van nu.

1/3 van de kosten moet opgebracht worden door het dorp en het aanwezige publiek werd gevraagd naar ideeën om dit voor elkaar te krijgen. En ook een aantal vrijwilligers bood zich aan voor deze fondsenwerving. We horen er binnenkort vast meer over!

 

Concertje Halleluja en Constantia bij aftrapbijeenkomst in gymzaal 26 01 2019

 

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 zal Constantia muzikaal worden geleid door Paul van Gils (foto). Tot die tijd zal interim Gatse Hylkema de honneurs waarnemen.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf seizoen 2018-2019 verzorgt vakdocent Amber Dragtsma de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

 
 
 
 
Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven