LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

BasX in Concert

Algemene muziekles in concertvorm met zang, dans, ritme en makkelijk te bespelen instrumenten. Voor kinderen van groep 3/4.

Roersmaconcert 12 mei

Het was een geslaagde middag met mooie en vlotte muziek en lovende woorden van het publiek. We speelden in de binnentuin van Nij Statelân, wat altijd een mooie ervaring is met een fijne akoestiek. Ook werd waardering uitgesproken voor onze dirigent Paul van Gils. Goed om te horen!

Vrolijke zomerse mediterrane en Zuid-Amerikaanse dansmuziek passeerde de revue met onder meer Oblivion, een tango met een prachtige solo van Ymkje Kuperus op sopraansaxofoon. Verder speelden we o.a. Hey Jude en Bohemian Rhapsody, popnummers die iedereen wel kent.

Weet u trouwens waarom dit concert Roersmaconcert genoemd wordt? De naam Roersma refereert aan de heer Hendrik Roersma (1894 - 1985) die ooit met fiets en kar begonnen is met het inzamelen van oud papier in Menaam. De hele familie Roersma heeft overigens veel voor Constantia betekend. Vandaar dat Constantia ieder jaar een Roersmaconcert geeft.

Bekijk hier de foto's of de diashow.

Roersma 2019 1 ddd Roersma 2019 2  ddd  Roersma 2019 3 

 

 

[dit artikel delen op]
Eindconcert blazersklas OBS de Cingel

Op OBS de Cingel  krijgen alle kinderen iedere week muziekles van juf Amber Dragtsma. Hiervoor zijn natuurlijk verschillende instrumenten beschikbaar, maar één keer per jaar mogen de kinderen van groep 5 en 6 een aantal weken een blaasinstrument bespelen.
Afgelopen week lieten deze kinderen tijdens een concert horen wat ze allemaal geleerd hadden.

Blaasklas 2019 1Blaasklas 2019 2

 

 

[dit artikel delen op]
Tapasconcert – leuk en lekker!

Zaterdag 13 april was het zo ver: ons tapasconcert! Een concert in een heel andere opzet dan anders. We speelden Spaanse muziek: dansen als paso doble, fandango, tango, samba en salsa passeerden de revue. Dansschool Salsa Romos uit Leeuwarden was aanwezig met vijf dansparen. Zij lieten verschillende latin dansen zien en het publiek werd uitgenodigd om mee te doen, een soort workshop zeg maar. Bij hun eerste optreden was er nog wat schroom bij het publiek. Even de kat uit de boom kijken, zo gaat dat. Maar bij het tweede optreden na de pauze stond de dansvloer vol, ook met orkestleden en onze presentator.

Tijdens de optredens van Constantia en Salsa Romos liet het publiek zich de lekkere Spaanse hapjes -tapas-, gemaakt door onze leden, goed smaken. Na het concert was er natuurlijk ook nog gelegenheid voor een drankje en nog meer tapas. We kijken terug op een leuke en gezellige avond...

Alle foto's van het concert vind je hier! (Met dank aan Anne Waterlander, X-lent for you).

56835505 2172301976184606 8455573626840678400 n

 

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf seizoen 2018-2019 verzorgt vakdocent Amber Dragtsma de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven