LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen proeflessen gevolgd worden op blaas- en slagwerkinstrumenten. Wanneer je enthousiast bent kun je via muziekschool Seewyn muzieklessen blijven volgen. Je kunt hiermee HaFaBra diploma's behalen en doorgroeien naar het jeugdorkest in de regio en het orkest van Constantia.

Muzikanten gezocht!

Constantia wil graag weer groeien! Ben je muzikant en heb je de vrijdagavond nog vrij? Kom dan bij Constantia spelen. Je bent van harte welkom vrijblijvend een keer langs te komen of een aantal repetities en een concert met ons mee te spelen.

Kaarsenacties stoppen

kaarsendames

Tijdens de algemene ledenvergadering waren twee Vrienden van Constantia, bij ons beter bekend als de kaarsendames, aanwezig. Tineke Roest en Tetsje de Boer (foto) vertelden dat de kaarsenacties in november niet langer plaats zullen vinden. Zij hebben niet genoeg vrijwilligers meer en ook het aantal leden van Constantia is onvoldoende om te zorgen dat alle adressen in Menaam bezocht worden. Zij konden ons melden dat er een bedrag van bijna 4000 euro aan ons overgemaakt zal worden. De bedragen die we in de loop der jaren van hen ontvingen werden gebruikt voor de aanschaf van nieuwe instrumenten. We hebben onze hartelijke dank uitgesproken voor hun jarenlange inspanningen en hierbij willen we ook nog graag de Menamers bedanken die kaarsen en waxinelichtjes kochten om ons te steunen.

Anneke Sinnema en Annie Fokkema, de andere twee kaarsendames, waren die avond niet aanwezig. We hebben hen later nog een bedankje gebracht.

 

[dit artikel delen op]
Bijzonder concert Classic meets Comedy op 1 april

Poster DEF kleinConstantia nodigt u hierbij uit voor ons bijzondere concert Classic meets Comedy op zaterdag 1 april.

De naam zegt het al, het wordt een mix van leuke muziek en optredens van 3 comedians, o.a. Jacob Hiemstra die ook nog bas speelt. Hij speelt, naast zijn komische optreden, ook een aantal stukken als solist bij ons orkest.

Kom genieten van een afwisselend avondje uit!

Het optreden is in de gymzaal aan de Greatebuorren in Menaam en begint om 20.00 uur. De entree is € 7,50 (kinderen tot 12 jaar gratis), met in de pauze een gratis drankje.

Bestel nu alvast kaarten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan nemen we contact met u op over de betaling, zodat u bij de entree geen gedoe hebt met contant geld. U kunt namelijk niet pinnen. Contant geld is wel handig als u na het optreden nog even blijft voor een drankje.

En ook leuk: Als winnaar van de 2e divisie van de ONFK 2022 verdienden wij een eigen compositie van Rob Goorhuis. Dit werd een compositie op maat, helemaal passend bij onze huidige bezetting. We zijn blij met het resultaat en hebben het werk in februari voor het eerst voor publiek ten gehore gebracht. De compositie heeft nog geen titel. Weet u een leuke titel? Stuur uw idee uiterlijk 25 maart in naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U maakt daarbij kans op 2 vrijkaarten voor ons concert op 1 april. Tijdens het concert maken we de gekozen titel bekend.

Op 1 april zullen we dit werk ook weer spelen, mis het niet!

 

 

[dit artikel delen op]
De jeugd laat van zich horen!

Blaasklasles afsluiting 2023

Vrijdag 24 februari lieten de blaasklasleerlingen van OBS de Cingel horen wat ze de afgelopen weken bij meester Bart allemaal hebben geleerd. Ze hebben ook samengespeeld met een ensemble van Constantia.

Voor de enthousiaste leerlingen die door willen gaan met het bespelen van een instrument, en iedereen die het eens wil gaan proberen bieden we in maart 4 gratis proeflessen aan! Zie het artikel hierboven. Aanmelden kan tot 6 maart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

[dit artikel delen op]
Waadklankfestival 11 februari

Waadklankfestival

Zaterdag 11 februari organiseerde Waadklank een muziekfestival in Bitgummole. Er deden 9 orkesten mee, waaronder Constantia. De kerk was mooi gevuld. Het publiek kon die middag en avond kennismaken met muziek van Hafabra op alle niveaus en in elke uitvoering. Ons optreden was zeer geslaagd. Dirigent Paul vertelde dat we de première brachten van de compositie van Rob Goorhuis, die het stuk speciaal schreef voor ons orkest in de huidige kleinere samenstelling. De compositie was de prijs die we wonnen bij de ONFK in 2022 waar we speelden in de 2e divisie. Verder speelden we nog een aantal stukken.                                                                                

Ons optreden kunt u hier beluisteren.

 

[dit artikel delen op]
Pagina 1 van 2

Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Sinds december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Paul is een ambitieuze dirigent. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een brassband en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om op een onstpannen manier muziek te maken en tegelijk ook op een kwalitatief goede manier voor te bereiden op optredens. Sinds 2022 speelt Constantia als fanfare-ensemble en zoekt het de samenwerking met verenigingen voor grotere projecten.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam.

Sydezw

Docent Koperinstrumenten

"Muziek maken is voor mij het mooiste wat er is. Met lesgeven hoop ik (nieuwe) leerlingen, jong en oud, te enthousiasmeren en motiveren voor deze fantastische hobby!!”

Bart van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Ga naar boven