LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert (m.u.v. lockdownperiodes) op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in de gymzaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

Nostalgie…

IMG 20180414 WA0062

 

Zaterdag 10 en zondag 11 april waren we te beluisteren op Koperkanaal van Omrop Fryslân. Vanwege het niet door kunnen gaan van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen organiseerde de KNMO in samenwerking met Omrop Fryslân een programma samengesteld uit fanfaremuziek van diverse (meest Friese) orkesten. Van Constantia werd By the River van Jan van der Roost ten gehore gebracht, het stuk waarmee we bij de ONFK in 2018 Nederlands kampioen 2e divisie werden. Misschien hebt u het ook beluisterd. Wij vonden het in elk geval heel fijn om weer te horen en de wens om weer te gaan spelen werd er door aangewakkerd!

 

 

 

[dit artikel delen op]
Leerzame en gezellige Teams-bijeenkomst

We hebben 9 april weer een mooie invulling kunnen geven aan wat normaal gesproken een repetitieavond zou zijn, dankzij onzeTeams 3 dirigent Paul van Gils. Hij organiseerde een Teams-bijeenkomst met eerst een leerzaam onderdeel en daarna een gezellige quiz.

Paul gaf uitleg over hoe hij partituren leest (het volledige overzicht, meestal op papier, van een muziekstuk, waarin alle afzonderlijke partijen onder elkaar genoteerd staan) en beantwoordde vragen van leden. Wij concludeerden dat het lezen van een partituur behoorlijk ingewikkeld is. Paul vertelde dat je selectief moet zijn. Hij scant belangrijke zaken en stemmen want je kunt gewoon niet alle noten lezen die door alle instrumenten gespeeld moeten worden. Een dirigent kan met één blik het totale verloop van de muziek overzien. Een manier van werken die natuurlijk ook aan de orde komt bij de studie orkestdirectie.

Daarna gingen we quizzen, met vragen door Paul zelf bedacht met o.a. vragen over muziekstukken die Constantia heeft gespeeld op kampioenschappen en concoursen. Tenslotte nog een gezellige nazit met een hapje en een drankje vanaf de bank in 21 huiskamers 😊. We hebben een leuke avond gehad, met dank aan Paul!

 

[dit artikel delen op]
Vrijwilliger gezocht -papier stapelen container

Wij zoeken jou oud papier

 

Voor het stapelen van oud papier in de vaste container bij Bleekveld zoeken we nog een vrijwilliger/ster.

Er zijn 2 mogelijkheden:

* Iedere week op dinsdag en vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur

* Eens per drie weken de hele week (maandag t/m zaterdag),

  tijd zelf te bepalen, en tussen 17.30 en 18.00 uur de container afsluiten.

 

Voor meer informatie kunt u bellen met coördinator Minne Fokkema 06-20705210.

 

 

 

 

 

 

 

[dit artikel delen op]
Bestuursmutaties

Afscheid AM
 
Op vrijdag 12 februari vond de (digitale) ALV van Constantia plaats. Het was een prima vergadering waar alle belangrijke zaken met de leden zijn besproken. Het was ook het moment dat onze Anna Martha van der Mei haar voorzitterschap na ruim 6 jaar tot een einde is gekomen, al blijft ze gelukkig nog wel actief voor onze vereniging . Anna Martha was een  fantastische voorzitter die we zeer dankbaar zijn! 
 
De voorzittershamer wordt overgenomen door Boukje Houtsma (zij was secretaris). De secretarisfunctie wordt een duo-baan van Janny van Slooten (nieuw) en Simone Hofstra. Anja van der Ploeg is gekozen als ons nieuwe bestuurslid voor jeugd & opleiding! Verder blijven Els Conijn (penningmeester) en Bart van der Ploeg (bibliothecaris en algemeen lid) in het bestuur. 
 

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam.

Sydezw

Docent Koperinstrumenten

"Muziek maken is voor mij het mooiste wat er is. Met lesgeven hoop ik (nieuwe) leerlingen, jong en oud, te enthousiasmeren en motiveren voor deze fantastische hobby!!”

Bart van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Ga naar boven