LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen proeflessen gevolgd worden op blaas- en slagwerkinstrumenten. Wanneer je enthousiast bent kun je via muziekschool Seewyn muzieklessen blijven volgen. Je kunt hiermee HaFaBra diploma's behalen en doorgroeien naar het jeugdorkest in de regio en het orkest van Constantia.

Muzikanten gezocht!

Constantia wil graag weer groeien! Ben je muzikant en heb je de vrijdagavond nog vrij? Kom dan bij Constantia spelen. Je bent van harte welkom vrijblijvend een keer langs te komen of een aantal repetities en een concert met ons mee te spelen.

24 juni: Fryske jûn in Minnertsga

Zaterdagavond 24 juni treden Oranje Minnertsga en Constantia Menaam gezamenlijk op als 1 grote fanfare. Gastsolisten zijn troubadour Adri de Boer en klassiek sopraan Melissa van Voorst. Het belooft een bijzondere avond te worden. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de fanfareleden en in de buurtsuper van Minnertsga.

Fryske jûn poster

[dit artikel delen op]
Gouden Willem

Zondag 14 mei verzorgde Constantia weer de muzikale omlijsting bij de heren hoofdklasse kaatspartij op het kaatsveld in Menaam. Zowel kaatsers, publiek als wij troffen het: het was prachtig weer. Onze eigen dirigent Paul kon niet komen, we speelden onder leiding van Syde van der Ploeg.

Voorafgaand aan de finale speelden we traditioneel het Frysk Folksliet. En natuurlijk ook traditioneel: onze oliebollenpauze.

Gouden Willem 2023 1   Gouden Willem 2   Gouden Willem 2023 3

 

 

[dit artikel delen op]
Classic meets Comedy heel succesvol!

 

Classic meets Comedy 4AHet was een zeer geslaagde avond, Classic meets Comedy op 1 april. Voor zo’n 50 man publiek speelden we onze stukken, deels samen met comedian Jacob Hiemstra die eerder zelf ook speelde bij een fanfare-orkest en het meest recent bij Brassband Schoonhoven in de kampioensdivisie. Voor we de speciaal voor ons geschreven compositie van Rob Goorhuis speelden werd de winnaar van de prijsvraag bekend gemaakt. Dit was Hans Buren, met de door hem voorgestelde titel Musica Constantia.

Voor de pauze vertelde Jacob een muzikaal sprookje, Fairycocktale, waarbij wij ook meespeelden. Sneeuwwitje, Roodkapje en Assepoester door elkaar heen, een vluchtende wolf, een van de trap vallende prins, de klok die 11 oh nee 12 sloeg, elke persoon en handeling had z’n eigen muziekje, heel hilarisch.

Na de pauze vertelde Erik Boddeüs over zijn rijles-ervaringen, Vincent Matthijsse over zijn (prille) liefdesperikelen en Jacob over de verschillen tussen zijn Friese roots en Den Haag waar hij al 10 jaar woont. En dat natuurlijk allemaal op een komische manier. Tot slot speelden we Under the Boardwalk, waarbij Jacob en Boukje soleerden.

 Classic meets Comedy 1     Classic meets Comedy 2  

Classic meets Comedy 3

 Jacob Hiemstra    Vincent Matthijsse                           Erik Boddeüs                                                             

 Foto's Wiep Kingma. Meer foto's vind je hier. 

En daarna was het tijd voor een gezellig drankje en even napraten. Vanuit het publiek alleen maar positieve geluiden over deze bijzondere combinatie, ook wethouder Dijkstra van onder andere Cultuur was aanwezig en heel positief. De uitdaging aangaan om met een kleinere bezetting een dergelijk optreden te organiseren geeft maar weer duidelijk aan dat we graag buiten de gebaande paden treden! Al met al een avond met mooie muziek en veel lachen. Top!

 

[dit artikel delen op]
Waadklankfestival 11 februari

Waadklankfestival

Zaterdag 11 februari organiseerde Waadklank een muziekfestival in Bitgummole. Er deden 9 orkesten mee, waaronder Constantia. De kerk was mooi gevuld. Het publiek kon die middag en avond kennismaken met muziek van Hafabra op alle niveaus en in elke uitvoering. Ons optreden was zeer geslaagd. Dirigent Paul vertelde dat we de première brachten van de compositie van Rob Goorhuis, die het stuk speciaal schreef voor ons orkest in de huidige kleinere samenstelling. De compositie was de prijs die we wonnen bij de ONFK in 2022 waar we speelden in de 2e divisie. Verder speelden we nog een aantal stukken.                                                                                

Ons optreden kunt u hier beluisteren.

 

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Sinds december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Paul is een ambitieuze dirigent. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een brassband en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om op een onstpannen manier muziek te maken en tegelijk ook op een kwalitatief goede manier voor te bereiden op optredens. Sinds 2022 speelt Constantia als fanfare-ensemble en zoekt het de samenwerking met verenigingen voor grotere projecten.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam.

Sydezw

Docent Koperinstrumenten

"Muziek maken is voor mij het mooiste wat er is. Met lesgeven hoop ik (nieuwe) leerlingen, jong en oud, te enthousiasmeren en motiveren voor deze fantastische hobby!!”

Bart van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Ga naar boven