LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert (m.u.v. lockdownperiodes) op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in de gymzaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. Je kunt hiermee HaFaBra diploma's behalen en doorgroeien naar het jeugdorkest in de buurt en het A-orkest van Constantia.

Muzikanten gezocht!

Constantia wil graag weer groeien! Ben je muzikant en heb je de vrijdagavond nog vrij? Kom dan bij Constantia spelen. Je bent van harte welkom vrijblijvend een keer langs te komen. 

Inventarisatie reünie

Oproep voor onze oud-leden:

Oproep voor reünie siteIn 2020 bestond Constantia 125 jaar. We hadden een fantastisch mooi jaarprogramma samengesteld met daarin ook een toffe reünie. Helaas kon dit geen doorgang vinden door de coronapandemie. We hebben een aantal maal gezocht naar een geschikte nieuwe datum voor de reünie maar de coronapandemie bleef steeds roet in het eten gooien. 

We zijn erg benieuwd of onder jullie nog de behoefte leeft alsnog samen te komen in de vorm van een reünie. Bij voldoende interesse kunnen we dit organiseren op zaterdag 10 december. We maken er dan een gezellige dag van met veel gelegenheid om elkaar weer te zien, bij te praten en ook muziek te maken. We willen een deel van de dag namelijk gebruiken om te repeteren en vervolgens 's avonds een concert te geven met als thema 'Reis door de tijd', met stukken die we in de loop der jaren hebben gespeeld. We zouden het ontzettend tof vinden als een mooie groep reünisten al een aantal weken voorafgaande met ons meerepeteert. Wanneer je niet meer zelf over een instrument beschikt kunnen we je 1 in bruikleen meegeven. 

Met deze oproep willen we inventariseren of er oud-leden zijn die op 10 december aan de reünie mee willen doen en wie er mee wil doen met het orkest, geef daarbij dan aan of je alleen op de dag zelf mee kan spelen of dat je vanaf november meedoet. 

Graag horen we van je! Opgeven kan tot en met uiterlijk 4 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hierna zullen we besluiten of de reünie doorgaat.

We hopen op een leuk weerzien!

 

[dit artikel delen op]
Dringend behoefte aan opslagruimte

Opslagruimte instrumenten

We zijn dringend op zoek naar een ruimte voor de opslag van uniformen en leerlinginstrumenten.De huidige opslaglocaties zijn binnenkort niet meer beschikbaar. Heeft iemand of weet iemand een ruimte die we kunnen gebruiken of huren? Misschien is er in een bedrijfspand een plekje voor ons, of een lege garagebox? Als iemand een tip heeft horen we dat graag. Een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is welkom!

 

[dit artikel delen op]
Zomerconcert 10 juli en BBQ

Zomerconcert 2022 kleinZondagmiddag 10 juli gaven we een swingend en jazzy zomerconcert op het ijsbaanterrein. Het concert zou plaatsvinden in de binnentuin van Nij Statelân maar dat kon helaas door corona niet doorgaan. Vandaar de verplaatsing naar het ijsbaanterrein. ’s Ochtends had het geregend en was het vrij fris, maar ’s middags werd het warmer en brak het zonnetje zo nu en dan even door. Prima weer om te spelen!Solo Tjipke

We speelden voor zo’n 40 bezoekers bekende jazz-nummers zoals Sing Sing Sing en I've got you under my skin. Tijdloze nummers, heerlijk om naar te luisteren! Zeker met de geweldige solo van Tjipke op altsax met Harlem Nocturne!

Gezellige BBQ klein

 Deze dag was tevens het slot van ons seizoen. Dat sloten we na het concert af met een heerlijke barbecue met onze leden en aanhang. Met de zon die steeds vaker tevoorschijn kwam, was dit dubbel geslaagd!

 Kijk voor meer foto's hier.

 

 

[dit artikel delen op]
Optocht dorpsfeest

Vrijdag 24 en zaterdag 25 juni deden we mee met beide optochten door het dorp met versierde wagens en loopgroepen. Wij zaten op een wagen, ons thema was “Ryk mei Blaasmuzyk”.

Onderweg stopten we even voor huis bij Bertus Vellinga. Met een Lang zal hij leven, gespeeld vanaf de wagen, en een cadeautje feliciteerden we hem met zijn 80e verjaardag. Bertus zorgt er voor dat de papiercontainer bij Bleekveld altijd netjes opgeruimd is. Dat is op zich al een cadeautje waard!

Meer foto’s vind je hier

 optocht 6  sss  Bertus Vellinga 80 jaar 3
 Foto Ivo Rijniersce Fotografie
 
   

[dit artikel delen op]
Pagina 1 van 2

Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam.

Sydezw

Docent Koperinstrumenten

"Muziek maken is voor mij het mooiste wat er is. Met lesgeven hoop ik (nieuwe) leerlingen, jong en oud, te enthousiasmeren en motiveren voor deze fantastische hobby!!”

Bart van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Ga naar boven