LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert (onder normale omstandigheden) op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

Actie Waadhoeke schoon

Waadhoeke schoon actie 11 09 2020 4De gemeente Waadhoeke gaat ook in 2020 weer de strijd aan met zwerfafval. En net als vorig jaar heeft Constantia hier weer een bijdrage aan geleverd. Op vrijdag 11 september zijn we met 20 leden het dorp door geweest om afval te verzamelen. Serieus werk, maar er werden ook leuke dingen gemeld. Een van de groepjes kreeg spontaan hulp van dorpsgenootje Daniël met zijn mooie blauwe skelter. Een ander groepje werd tot snelheid gemaand door een roedeltje chihuahua’s. Ook nu weer een paar bijzondere vondsten waarbij we probeerden te bedenken waarom dergelijke zaken gedumpt worden.

Voor onze inspanningen krijgen we van de gemeente een vergoeding die we toevoegen aan onze begroting van het concert Reis door de Tijd in december.

Na de schoonmaakronde was het repetitietijd. De komende maanden bereiden we ons voor op het concert in december.

 

[dit artikel delen op]
We gaan weer van start!

flyer ledenwerving start seizoen 2020

[dit artikel delen op]
Rol Constantia in filmpje over positieve zaken in Coronatijden

Gemeente Waadhoeke laat korte filmpjes maken over positieve zaken in Coronatijden. Een daarvan is dat orkesten weer mogen repeteren. Een filmcrew maakte bij ons vrijdag 19 juni de opnames en bugeliste Anja van der Ploeg stond centraal in het verhaal. Er werden ook nog opnames gemaakt met een drone. Een leuke ervaring! Het filmpje is inmiddels klaar, u kunt u het hier bekijken, of op de Facebookpagina van gemeente Waadhoeke en op onze Facebookpagina.

 filmopname 2 kleinfilmopname 1 klein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[dit artikel delen op]
Repetitie naar buiten verhuisd

Vorige week mochten we weer repeteren in de gymzaal maar deze week kregen we bericht dat de gemeente de sportaccomodaties/gymzalen toch nog gesloten houdt tot 1 juli. Dat was een tegenvaller maar niet getreurd, vrijdag 12 juni was het mooi weer en hebben we buiten gerepeteerd, naast de gymzaal. We hopen dat het weer de komende weken ook meewerkt.

DSCF1951

 

[dit artikel delen op]
Pagina 1 van 3

Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

Sydezw

Docent Koperinstrumenten

"Muziek maken is voor mij het mooiste wat er is. Met lesgeven hoop ik (nieuwe) leerlingen, jong en oud, te enthousiasmeren en motiveren voor deze fantastische hobby!!”

Bart van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Ga naar boven