LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert (m.u.v. lockdownperiodes) op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in de gymzaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. Je kunt hiermee HaFaBra diploma's behalen en doorgroeien naar het jeugdorkest in de buurt en het A-orkest van Constantia.

Muzikanten gezocht!

Constantia wil graag weer groeien! Ben je muzikant en heb je de vrijdagavond nog vrij? Kom dan bij Constantia spelen. Je bent van harte welkom vrijblijvend een keer langs te komen. 

Menamer Merke, Constantia-weekend

Vrijdagavond 27 mei traden we op in de feesttent op het kaatsveld. Eerst speelden we zelf stukken, daarna samen met coverband Smûk. Een mooie en aansprekende combinatie. We speelden voor een gemengd publiek van muziekliefhebbers, en kaatsliefhebbers die drankjes kwamen halen bij de bar. Ook burgemeester Waanders was op uitnodiging aanwezig bij ons concert. Dat hebben we erg op prijs gesteld! Samen met Smûk speelden we bekende Nederlandstalige en Engelse songs. Leef van André Hazes jr. viel goed in de smaak en werd uit volle borst meegezongen. Zelf speelden we ook bekende nummers zoals Music van John Miles en Coldplay on stage.

Na ons optreden kwam er voor meerdere Constantianen een verrassing: 7 leden kregen een insigne en oorkonde uitgereikt door Doeke Bij de Leij van de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân. Vijf leden waren 12,5 jaar lid, één lid 25 jaar en één lid zelfs 50 jaar! Hulde aan de jubilarissen!

Na de uitreiking van de kaatsprijzen speelden we nog een nummer voor ons lid van verdienste Tetsje de Boer, als dank voor haar inzet voor Constantia. Zij verzorgde jarenlang de koffie bij de repetities en draagt deze taak nu over.

DSCF2157 klein  bb   speldjes klein bb
Dank aan Tetsje 1 klein 

 Constantia en Smûk

   Jubilarissen    Dank aan Tetsje

Ook dit jaar speelde Constantia op de zondag van de Menamer merke bij de Gouden WIllempartij (heren hoofdklasse). Rond het veld was het behoorlijk koud maar in de hoek waar de muziekkar stond viel het best mee. Verspreid over de middag waren de klanken van Constantia te horen. Constantia bracht een afwisselend programma met enkele goed in het gehoor liggende marsen, lichte fanfaremuziek, heuse klassiekers voor bij het kaatsen, voor Menamers bekende muziek van de WIko's en voor iedereen herkenbare popnummers zoals muziek van Coldplay. Het optreden werd zoals gebruikelijk afgesloten voor de finale door het spelen van het Frysk Folksliet. 

tent en veld

Kijk voor meer foto's op optreden met Smûk en jubilarissen en optreden bij Gouden Willem.

 

[dit artikel delen op]
Steun Constantia!

eigen poster nieuw

De Prins Bernhard Cultuurfonds campagne is van start gegaan. De voormalige Anjeractie is weer in een nieuw jasje gestoken en heet nu Cultuur in de buurt. Niet meer langs de deuren met de collectebus maar digitaal. De actie duurt t/m 5 juni. Doet u ook een donatie? Dat kan door de QR-code op de poster te scannen of via

PayPaymentRequest (rabobank.nl)

(openen in een nieuw venster)

Alvast onze hartelijke dank!

[dit artikel delen op]
Afsluiting blaasklaslessen

blaasklaslesWoensdag 25 mei is weer een serie blaasklaslessen op OBS de Cingel afgesloten. Dit gebeurde tijdens de door de school georganiseerde en druk bezochte Cultuurmarkt, de afsluiting van een maand aandacht voor andere culturen waarbij o.a. ook muziek aan de orde kwam. Alle groepen traden op met bijpassende muziek. Groep 5, waar onze koperdocent Bart van der Ploeg de blaasklaslessen verzorgde, speelde o.a. mee met I feel Good van James Brown, een heel geschikt nummer voor de blazers om mee te spelen. Een lekker swingend slot van hun optreden! We hopen van harte dat een aantal van hen ervoor kiest om door te gaan met lessen.

 

[dit artikel delen op]
Nationale Muziekloterij

Logo Wij doen mee 2

Constantia neemt al deel in de Nationale Muziekloterij vanaf de start. Binnenkort start weer een nieuwe serie trekkingen. Doet u ook (weer) mee? Van elk lot dat u koopt gaat de helft van de opbrengst naar Constantia en dat kunnen we goed gebruiken!

De eerste deadline voor het kopen van een lot in de nieuwe serie is 1 mei. Meld u aan via https://www.muziekloterij.nl/aanmelden/ en steun Constantia!

 

 

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam.

Sydezw

Docent Koperinstrumenten

"Muziek maken is voor mij het mooiste wat er is. Met lesgeven hoop ik (nieuwe) leerlingen, jong en oud, te enthousiasmeren en motiveren voor deze fantastische hobby!!”

Bart van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Ga naar boven