LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

BasX in Concert

Algemene muziekles in concertvorm met zang, dans, ritme en makkelijk te bespelen instrumenten. Voor kinderen van groep 3/4.

Eerste huiskamerconcertje een feit!

Zaterdag 12 oktober gaf een sax-trio van Constantia een huiskamerconcertje voor familie, buren en vrienden van een van onze bestuursleden die jarig was. Een mooi initiatief natuurlijk, maar hier zit ook nog een extra reden aan gekoppeld. In ons jubileumjaar 2020 organiseren we allerlei activiteiten en concerten en in verband daarmee houden we acties om inkomsten te genereren voor al onze jubileumactiviteiten. Huiskamerconcert

Een van deze acties betreft huiskamerconcerten en dit was het eerste. Alle aanwezigen vonden het een geslaagd optreden en ook de saxofonisten Sanne, Ilona en Ymkje kijken er met een goed gevoel op terug. Ze speelden een gevarieerd programma o.a. Looney Tunes tekenfilmmelodietjes, klezmermuziek en een cantate van Bach. Complimenten voor het trio!

Wilt u ook een huiskamerconcert? Er zijn allerlei opties mogelijk qua samenstelling, aantal muzikanten en muziekgenres. Een niet alledaagse toevoeging aan bijvoorbeeld een verjaardag, jubileum of straat-bbq. We overleggen graag met u. U kunt hierover contact opnemen via ons secretariaat.

[dit artikel delen op]
Bonte avond 20 september

Vrijdag 20 september geen repetitie maar onze gezellige, verrassende, enge en humorvolle bonte avond. Dit keer 8 acts, variërend van solo, duo, kwartet tot ensemble, grappige acts en een heuse quiz.

Dirigent Paul van Gils jureerde en de leden bepaalden wie de publieksprijs kreeg. Vóór we van start gingen kreeg Paul uit handen van voorzitter Anna Martha een presentje: Paul werd vorige week vader van zijn tweede zoon, Jules.

De prijs voor het solo-optreden ging naar Boukje, zij vertolkte op bugel Grandfather’s Clock. De prijs voor niet-solo optredens ging naar het slagwerkduo Ydo en Sian, Zij schreven samen een slagwerkstuk, dat ze op een professionele manier brachten. Zeer geslaagd, complimenten!

De publieksprijs was voor Henri, Sanne en Sian. Zij brachten Het Trollenbos uit de Peer Gynt Suite op een hilarische zeer beeldende manier: krijsende trollen op jacht naar mensenvlees, en dat was genoeg aanwezig natuurlijk.

De eer van solist van het jaar viel deze keer te beurt aan Boukje! Niet alleen de eerste prijs voor haar optreden van deze avond, maar ook de wisselprijs voor solist van het jaar. Gefeliciteerd Boukje! Paul noemde Boukje een vaste waarde in het orkest waar je altijd op kunt rekenen en die altijd op het hoogste niveau musiceert.

Iedereen was zeer te spreken over de opzet van deze avond. Die komt zeker weer op het programma te staan!

Meer foto's van de bonte avond vind je hier!

Boukje solist van het jaar  vvv Sian en Ydo bonte avond 2019 vvv Sanne Henri Sian bonte avond 2019
Solist van het jaar: Boukje   Ydo en Sian   Publieksprijs: Henri, Sanne en Sian

[dit artikel delen op]
Straatfestival Menaam

Zaterdag 14 september was Constantia een van de deelnemende verenigingen bij het straatfestival dat georganiseerd werd om geld te genereren voor de realisatie van een multifunctionele accommodatie in Menaam. Het weer werkte prima mee en we speelden voor het voormalige gemeentehuis aan de Dyksterbuorren een gevarieerd repertoire. We konden natuurlijk niet zelf de route door het dorp lopen langs alles wat er was te zien en te doen. We hoorden wel allemaal positieve reacties daarover. Onze complimenten voor de organisatie!

Straatfestival Menaam 14 09 2019 3

 

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf seizoen 2018-2019 verzorgt vakdocent Amber Dragtsma de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven