LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

BasX in Concert

Algemene muziekles in concertvorm met zang, dans, ritme en makkelijk te bespelen instrumenten. Voor kinderen van groep 3/4.

Bijzonder geslaagd donateursconcert

We kijken terug op een bijzonder geslaagd donateursconcert. Slagwerker Sian Sterkenburg deed deze avond, zaterdag 13 oktober, zijn openbaar D-examen. Het was prachtig om zijn solo’s te horen op slagwerk, pauken en marimba. Publiek en orkest lieten hun waardering horen met langdurig applaus. Voor de pauze hoorde Sian van examinator Jan Geert Nagel de uitslag. En hij slaagde met prachtige cijfers: een 8,5 en een 9. Proficiat Sian!

20181013 AWA1789   Sian 1   20181013 XLA1915

 Ook bijzonder deze avond was de Nederlandse première van het stuk Tempus Fugit.

Omdat Constantia bij de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen 2018 kampioen in de 2e divisie werd, is het orkest gevraagd om een nieuw werk in première te brengen. Tempus Fugit is gecomponeerd door Eric Swiggers voor de Fanfare Kampioenschappen in 2019. Eric was zelf aanwezig om zijn stuk voor het eerst uitgevoerd te horen worden. Daarna was er een dankwoord van Hans Buren, voorzitter van de ONFK.

En we hadden een jubilaris in ons midden: Els Mak speelt inmiddels 12,5 jaar saxofoon, waarvan 5 jaar bij Constantia. Zij mocht van Doeke bij de Leij, bestuurslid van de OMF, de bijbehorende oorkonde en collier in ontvangst nemen.

20181013 XLA1901   20181013 DSC 5094   20181013 XLA1929

Naast deze bijzondere onderdelen werd het publiek onthaald op een gevarieerd programma met pop-, rock-, film- en marsmuziek. Bij de nazit in een gezellige sfeer kreeg het orkest positieve reacties te horen van de bezoekers.

Hier vind je de foto's van het concert.

[dit artikel delen op]
Ophalen oud papier definitief naar de donderdagavond

Na twee proefrondes hebben we definitief besloten om voortaan het oud papier met kraakperswagens op te halen op donderdagavond. Dat gebeurt eenmaal per 4 weken, vanaf 18.00 uur. De eerstvolgende ophaalronde is donderdag 1 november. Zou u het papier neer willen zetten op de plaats waar u de grijze/groene container ook neerzet? Wellicht ten overvloede: het papier wordt opgehaald op dezelfde routes als voorheen met trekker en kar. Een vertrouwd beeld waar we nu afscheid van nemen.

Hier de resterende data voor 2018:

1 november

29 november

27 december

Uiteraard hebt u ook de mogelijkheid om het papier in de container naast Bleekveld aan het Moolnersrak neer te zetten. De container is overdag open, van maandag t/m zaterdag.

 kraakpers

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 zal Constantia muzikaal worden geleid door Paul van Gils (foto). Tot die tijd zal interim Gatse Hylkema de honneurs waarnemen.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Amber2

Muziekdocent basisschool

Vanaf seizoen 2018-2019 verzorgt vakdocent Amber Dragtsma de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven