LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

22 mei: Anjeractie van start!

poster AnjeractieVandaag (22 mei) is de Anjeractie dan echt gestart. De actie duurt tot en met 30 mei.

Dit jaar zou de collecte voor de laatste keer met de traditionele collectebus worden gedaan. Met de collectebus langs de deuren kan vanwege de coronacrisis helaas niet doorgaan. De gezondheid van de vrijwilligers, collectanten en gevers staat natuurlijk voorop. Maar dat betekent niet dat de Anjeractie dit jubileumjaar niet doorgaat!

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert daarom een collecte via mobiele telefoon. Zo wordt er met de 75e Anjeractie hopelijk meteen een nieuwe traditie geboren!

En omdat het Cultuurfonds 80 jaar bestaat én de Anjeractie voor de 75e keer georganiseerd wordt, mogen deelnemende verenigingen, dus ook Constantia, de gehele netto opbrengst zelf houden.

De mobiele Anjeractie is écht eenvoudig. En veilig. Geen mensen met geld over straat bijvoorbeeld. Deze actie maakt gebruik van het persoonlijke netwerk van de collectanten, oftewel onze leden. En de leden sturen weer een appje naar hun familie, vrienden en bekenden die zij in hun app-bestanden hebben met de vraag of zij een donatie willen doen via een link die in de app staat. Dit is de betreffende link die ook jij kunt gebruiken om een welkome bijdrage te doen. We hopen van harte dat de mobiele collecte succesvol wordt. Dat steuntje in de rug kunnen we goed gebruiken. Alvast dank voor je bijdrage!

 

 

[dit artikel delen op]
Staken activiteiten i.v.m. coronavirus

Update 10 mei 2020

De ontwikkeling van het Coronavirus en de door het kabinet genomen maatregelen en adviezen om een grote verspreiding van dit virus tegen te gaan noodzaken ook Constantia om veel van haar activiteiten te staken. 


Dit betekent:

- geen orkestrepetities tot in ieder geval 1 juni

- digitale muzieklessen tot de meivakantie

- Na de meivakantie waar mogelijk weer 1 op 1 fysieke muzieklessen, afhankelijk van goedkeuring gemeente Waadhoeke

- digitale Algemene Ledenvergadering

- geen oud papier in maart en april, vanaf 14 mei wordt het papier wel weer huis-aan-huis opgehaald in aangepaste vorm

- geen Roersmaconcert op 19 april; we kijken of we dit concert opnieuw in kunnen plannen op een iets later moment

- geen reünie en geen jubileumconcert op 4 juli. De reünie zullen we proberen in te halen op 12 december. Voor het jubileumconcert met band zoeken we een datum in juni 2021.

We hopen allemaal elkaar weer vlot te kunnen zien, dat zou namelijk ook betekenen dat de situatie in Nederland weer goed onder controle is en de gezondheid van veel Nederlanders is verbeterd. 

Corona

 

[dit artikel delen op]
In mei halen we al het papier weer op

Oud papier kraakpers wel oud papier in mei 2020 kl

[dit artikel delen op]
Even terug naar november 2019 - opnames concours Enschede

Wij nemen u graag nog even mee terug naar november 2019.

Momenteel kan er door Constantia (als gevolg van de Coronacrisis) niet gemusiceerd worden. Dit was in november 2019 heel anders toen Constantia deelnam aan het concertconcours te Enschede. 

Van dit optreden, waar Constantia meer dan 90 punten van de jury voor kreeg, zijn opnames gemaakt welke vandaag online zijn gekomen. 

Luistert u graag naar fanfaremuziek, bent u benieuwd hoe het klonk of wilt u het nog eens herbeleven? Klik dan op 1 van onderstaande links:

Where Eagles Soar - Steven Reineke arr. Erik Rozendom
https://youtu.be/GYgJtZ1Q-Sw

De Ruigewaard - Jan de Haan
https://youtu.be/tcrGhw5q9i0

Lake of the Moon - Kevin Houben
https://youtu.be/oY7N4rkub8I

PR Concours2019 4bew

Foto: Studio Snippert

[dit artikel delen op]
Pagina 1 van 2

Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven