LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen.

BasX in Concert

Algemene muziekles in concertvorm met zang, dans, ritme en makkelijk te bespelen instrumenten. Voor kinderen van groep 3/4.

Concertconcours Enschede

Vrijdagavond 22 november, generale repetitie in de kerk. Die ging heel goed, dirigent Paul was tevreden en dat zegt wel iets!

Zaterdag 23 november. Vol goede moed vertrokken we om 09.30 uur met de bus naar het Muziekcentrum in Enschede, aanhanger en laadruimte vol met instrumenten, buisklokken in de bus met de lift (de aanhanger was net iets te laag). Chauffeur Tjerk, zelf ook muzikant, waarschuwde ons dat als we geen eerste prijs wonnen, we naar huis zouden moeten lopen. Nog een extra reden om ons allerbeste beentje voor te zetten. Gezellig onderweg, al moesten een paar leden nog even bijslapen. Bij aankomst in Enschede bleek dat door wegwerkzaamheden we niet met de bus bij het Muziekcentrum konden komen. Dus de aanhanger afgekoppeld en op mankracht naar de ingang geduwd.

  Snippert 1      Snippert 9 2        IMG 8163bc Medium 2
   
          Boukje met ereprijs    
 
        Klaar voor de strijd       De 1e prijs met lof en recht op promotie        De Ereprijs!  

Inspelen was om 12.45 uur en ons optreden om 13.30 uur. We hadden een goed gevoel bij het betreden van het podium, en dat bleek uit te komen. Ons optreden ging geweldig, de akoestiek was ook prima, de performance was super. De 3-koppige jury beoordeelde ons optreden met 90,75 punten, de eerste prijs met lof en recht op promotie naar de eerste divisie. Later op de dag bleek dat we de hoogste dagscore hadden behaald, op een deelnemersveld van 10 orkesten. Een concours is geen onderlinge competitie zoals een kampioenschap maar daarom waren we niet minder blij met deze constatering. Euforie natuurlijk!  

Na eten in de stad of luisteren naar o.a. het orkest onder leiding van onze vorige dirigent Michael de Graaf was het weer inladen geblazen en naar huis. Chauffeur Tjerk voelde de opgetogen sfeer goed aan. We waren in de wolken en Tjerk kondigde aan dat we bij een stopplaats gingen landen en vervolgens weer opstijgen.

Een geweldige dag die ook nog een staartje kreeg: zondag speelden ook nog 5 orkesten. Geen van hen kwam boven onze score van 90,75 punten dus hadden we de hoogste score van het concours en wonnen daarmee de Ereprijs! En dat allemaal in de maand waarin Constantia 124 jaar bestaat. Deze feeststemming nemen we mee naar ons jubileumjaar!

Bekijk hier de foto's van de generale en hier de foto's van het concours!

Beluister hier het geluidsfragment (van Harold Snippert van Studio Snippert)

[dit artikel delen op]
Try-out 17 november

Try out Boerakker 17 11 2019 6 1

Zondag 17 november ging de reis naar Boerakker waar we de try-out van ons concoursoptreden hadden. Ook CWO uit Groningen onder leiding van Thom Zigterman had daar die middag de try-out voor het concours. Zij spelen in de eerste divisie. Het aanwezige publiek kon genieten van een aantal mooie en bijzondere stukken. De beide dirigenten beoordeelden de optredens van elkaars orkest zodat elk nog de puntjes op de i kan zetten. We hebben nog een extra repetitie dinsdag 19 november en de generale repetitie vrijdag 22 november in de PKN-kerk in Menaam. En dan de 23e met de bus naar Enschede! We kijken uit naar een mooi optreden en een gezellige dag met elkaar.

 

[dit artikel delen op]
Voorbereiding concours Enschede, serieus aan het werk maar ook gezellig!

We zijn druk met de repetities voor het concours in Enschede op 23 november, maar we vergeten de gezelligheid niet!

Het studieweekend in Natuurlijk Kollumeroord van 1 t/m 3 november stond natuurlijk grotendeels in het teken van repetities met het hele orkest en groepsrepetities onder leiding van Paul van Gils en Thom Zigterman. Maar ook, op zaterdagavond: Wie is de mol. Drie groepen moesten proberen de mol in hun midden te ontdekken. Marijke werd door haar groep ontmaskerd, Hindrik door één persoon in zijn groep en in de groep waar Henri in zat had niemand door dat hij de mol was. Een leuke en gezellige groepsactiviteit!

Er was ook een “Moordspel” dat het hele weekend doorliep. Iedereen had een opdracht gekregen om die bij iemand uit te voeren. Als het lukte was de ander af en kreeg je de opdracht van diegene. Degene die op het einde de meeste opdrachten had verzameld werd winnaar. En dat was Jeltske. Top!

Studieweekend 2019 1

              Studieweekend 2019 2

Vervolgens was er op 8 november na de repetitie een wijnproeverij. Naast de orkestleden waren ook familie, vrienden en bekenden van de partij. Aanwezigen konden 10 soorten wijn beoordelen en, als ze in de smaak vielen, bestellen. Er werd veel geproefd en veel uitgespuugd. Zo hoort dat bij een proeverij. Je moet ook weer naar huis nietwaar? Deze wijnactie loopt trouwens door. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

     Wijnproeverij 1 1 Wijnproeverij 3 1 Wijnproeverij 2 1 Wijnproeverij 4 1 Wijnproeverij 5 1  

Zondag 17 november volgt dan nog de try-out in MFC Oomkegast, de Olde Ee 10 in Boerakker (14.30 uur), dinsdag 19 november een extra repetitie en vrijdag 22 november de generale in de PKN-kerk. Dat gaat helemaal goedkomen in Enschede!

 

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf seizoen 2018-2019 verzorgt vakdocent Amber Dragtsma de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam. Zij verzorgt ook de BasX in Concert lessen.

Sydezw

Docent Blaasinstrumenten

"Iedere dag lesgeven of dirigeren en daarnaast ook nog eens zelf spelen; muziek is mijn hobby en mijn werk!”

Syde van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Harmke Bijlsma docent2

Docent Saxofoons

"Ik heb de mooiste baan van de wereld: lesgeven aan leuke mensen van 8 tot 80 die het mooiste instrument van de wereld willen leren bespelen: de saxofoon"

Harmke Bijlsma

Ga naar boven