LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Wekelijks repetitie

Constantia repeteert (m.u.v. lockdownperiodes) op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in de gymzaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Muziekonderwijs

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. Je kunt hiermee HaFaBra diploma's behalen en doorgroeien naar het jeugdorkest in de buurt en het A-orkest van Constantia.

Muzikanten gezocht!

Constantia wil graag weer groeien! Ben je muzikant en heb je de vrijdagavond nog vrij? Kom dan bij Constantia spelen. Je bent van harte welkom vrijblijvend een keer langs te komen. 

Mooi begin 2022: optreden Survento online

Optreden 1

Een mooie start van het nieuwe jaar: ons optreden bij het Survento Fanfare Festival op 13 november 2021 staat inmiddels online! Een prachtige registratie van ons hele optreden.

Zoals we in ons eerdere verslag schreven mocht Boukje de solistenprijs in de A-klasse in ontvangst nemen voor haar bugelsolo in het stuk Domen en als orkest werden we 2e in de A-klasse met 194 punten.

We zijn trots op onze prestaties en laten u graag meegenieten!

Klik hier om te luisteren en te kijken.

 

 

[dit artikel delen op]
Fijne feestdagen!

 

Kerstwens 2022 3

 

[dit artikel delen op]
Constantia zoekt vrijwilliger beheer oud papier container!

Constantia is dringend op zoek naar een of meerdere vrijwilligers die willen helpen bij de oud papiercontainer naast Bleekveld. Vanaf eind december is er nog maar 1 vrijwilliger die dit doet en dat is een te zware belasting. Mocht het niet lukken om nieuwe vrijwilligers te krijgen, dan zullen we genoodzaakt zijn om de container op te heffen. Nadelig voor zowel Menamers die gebruik maken van de container als ook voor Constantia omdat we dan geen inkomsten van het oud papier uit de container meer zullen  ontvangen.

Taken
Het gaat om het openen/sluiten van de container en het stapelen van oud papier in de container. Er zijn 2 mogelijkheden:
• Iedere week op dinsdag en donderdag overdag, tijd zelf in te vullen.
• Eens per twee of drie weken de hele week (ma. t/m za.) Tijd zelf te bepalen, en tussen 17.30 en 18.00 uur de container afsluiten.

Voor meer informatie kunt u bellen met coördinator Minne Fokkema 06-20705210.

Wij zoeken jou oud papier

[dit artikel delen op]
Prachtig optreden Survento

GeschminktWat heerlijk dat het Survento Fanfare Festival 13 november door kon gaan! Eindelijk weer een optreden met publiek. En jury. Constantia trad op in de A-klasse, ’s avonds om 21.00 uur. Geschminkt als enge wezens, passend bij ons thema horror. Heeft u het via de livestream gevolgd? Zo niet dan kunt u binnenkort via YouTube het optreden terugkijken.

We hadden zelf een heel goed gevoel over het optreden, ondanks wat technische problemen. Dat goede gevoel was terecht bleek ook uit de zeer lovende juryverslagen, waarbij beoordeeld werd op programmaopbouw en uitvoering, muzikaliteit, en op presentatie en entertainment.

Boukje mocht de solistenprijs in de A-klasse in ontvangst nemen voor haar bugelsolo in het stuk Domen! En als orkest werden we 2e in de A-klasse met 194 punten, slechts 6 punten verwijderd van winnaar De Eendracht uit Den Ilp. Ook de recensie van platform voor hafabra-muziek CU Brass (lees de recensie hier) was bijzonder positief. Van hen kregen we heel passend de naam Menaam Masqué. Al met al een prachtige avond!

Optreden 1  dddd groepsfoto prijswinnaars
Constantia tijdens Nacht op de kale berg   Groepsfoto van alle prijswinnaars

 

 

 

[dit artikel delen op]
Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Dirigent Paul van Gils foto1bc800px

Dirigent

Vanaf december 2017 wordt Constantia muzikaal geleid door Paul van Gils. Hij studeerde in 2014 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast Constantia dirigeert Paul nog een fanfare en twee harmonieorkesten.

Het Orkest 370

Het orkest

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen.

Muziekdocent Amber3

Muziekdocent basisschool

Vanaf januari 2020 verzorgt vakdocent Berthea de muzieklessen voor alle groepen van OBS de Cingel in Menaam.

Sydezw

Docent Koperinstrumenten

"Muziek maken is voor mij het mooiste wat er is. Met lesgeven hoop ik (nieuwe) leerlingen, jong en oud, te enthousiasmeren en motiveren voor deze fantastische hobby!!”

Bart van der Ploeg

Jorrit docent

Docent Slagwerk

“Ik geniet van het lesgeven. Daarnaast richt ik mij op het dirigeren van een aantal orkesten.”

Jorrit Laverman

Ga naar boven