LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen. Het behalen van het A-diploma duurt over het algemeen ongeveer twee jaar, afhankelijk van de individuele aanleg en inzet. Het kunnen spelen op het niveau van het B-diploma is een voorwaarde om mee te spelen in het A-orkest. Dan gaat ook het lidmaatschap van de Vereniging Fanfare Constantia in.

Alhoewel het B-diploma eerst voldoende is om mee te spelen in het orkest, is het ten zeerste aan te bevelen om ook het  C- en eventueel het D-diploma te halen. Na het behalen van het D-diploma kan er nog 1 jaar les gevolgd worden. Wordt er niet aan examens deelgenomen, dan wordt er een administratief niveau bijgehouden. Er kan dan afhankelijk van het uitgangsniveau maximaal 9 jaar les gevolgd worden. Hierna worden lessen niet langer gesubsidieerd door de gemeente en Constantia. Er worden geen lessen gegeven tijdens de schoolvakanties. Het lesgeld voor diploma A en B bedraagt € 60,- per kwartaal. Het lesgeld voor diploma C en D bedraag € 75,- per kwartaal. Ook voor niet-leden is het mogelijk om lessen te volgen bij Constantia. Hiervoor gelden andere tarieven. Onze lessen worden verzorgd door professionele muziekdocenten. Meer informatie over de lesgeldtarieven voor externe leerlingen kunt u vragen via ons secretariaat.

Docenten

De lessen worden gegeven door onze eigen docenten. De lessen voor trompet, bugel, hoorn, trombone, euphonium en bas worden verzorgd door Bart van der Ploeg. De lessen voor saxofoon worden gegeven door Harmke Bijlsma. Slagwerklessen kunnen gevolgd worden bij Jorrit Laverman. Kijk voor meer informatie over onze docenten ook onder het kopje docenten!

Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Ga naar boven