LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Constantia docenten

 

Jorrit Laverman

Afkomstig uit Weidum, kreeg Jorrit op 10-jarige leeftijd zijn eerste slagwerklessen bij Harmonie Weidum. Na de middelbare school werd hij aangenomen op het ArtEZ-conservatorium in Zwolle en studeerde hij Klassiek Slagwerk bij Jan Wissink en Jan Roel Hamersma. In deze periode deed Jorrit veel ervaring op door te musiceren in orkesten als Het Gelders Orkest en Het Orkest van het Oosten, het Nederlands Studenten Orkest en vele anderen.

Wegens fysiek ongemak moest de studie slagwerk na vier jaar onafgerond onderbroken worden en vervolgde hij zijn weg aan hetzelfde conservatorium met de studie HaFaBra-Directie bij docent Alex Schillings. Tijdens deze studie volgde Jorrit diverse masterclasses en werkte hij met professionele en amateurorkesten in Nederland en Duitsland. Tevens was hij in deze periode werkzaam als vaste dirigent van de Almelose Christelijke Harmonie en de Hallumer Fanfare. In juni 2014 studeerde Jorrit af met medewerking van de fanfare ‘Eendracht Maakt Macht’ uit Oudega en Masha Galperina door middel van een eindexamenconcert in de Fonteinkerk te Zwolle. Dit optreden werd door de commissie beoordeeld met een 9.5.

Naast het dirigeren maakt Jorrit graag uitstapjes naar muziektheater, zo speelde hij in 2006 in de productie ‘Roeland’ op het Oerol-festival en was hij in 2011 en 2013 verbonden aan het Iepenloftspul Jorwert als muzikaal leider.

Als slagwerkdocent is hij nu verbonden aan Constantia en aan Harmonie Weidum.


Bart koperdocentBart van der Ploeg

Bart van der Ploeg werd in 1992 in Marsum geboren. Hij is op 9 jarige leeftijd op de bugel begonnen bij Fanfare Constantia in Menaam. Een aantal jaren later is hij op euphonium overgestapt. Sinds die tijd heeft hij lessen gevolgd bij Durk Krol, Willy Krol, Andries de Haan en Syde van der Ploeg. Van 2015 t/m 2019 studeerde Bart klassiek euphonium bij Bernard Beniers aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. In 2019 behaalde hij daar het diploma Klassieke Muziek (Bachelor of Music) met als hoofdvak euphonium.

Naast zijn muzikale bezigheden binnen de HaFaBra (Harmonie, Fanfare en Brassband) is Bart in 2007 ook met pianolessen begonnen. Hij kreeg zijn eerste lessen van Gé Corporaal en vervolgde zijn lessen in 2014 (tot heden) bij Frans Douwe Slot.

Bart is als koperdocent actief bij Fanfare Constantia Menaam, Fanfare Kunst & Genoegen in Dronryp en daarnaast is hij actief als muziekdocent aan huis in de provincie Friesland. Hij is als spelend muzikant actief bij verschillende orkesten en ensembles. Ook speelt Bart regelmatig als remplaçant bij orkesten in de HaFaBra wereld.

 


 Muziekdocent Amber3Muziekdocente Berthea de Boer

Toen Berthea op haar vierde met veel overtuigingskracht aan Sinterklaas doorgaf dat ze toch echt ‘sambaballen’ nodig had, was het duidelijk. Muziek zou een grote rol gaan spelen.

Op haar dertiende verjaardag is Berthea begonnen met dwarsfluitles op de Meldij in Drachten en later kwam daar de piccolo nog bij. Vanaf haar 15e heeft ze altijd in verschillende orkesten en ensembles gespeeld. Na de middelbare school kwam de lastige keuze Conservatorium of Pabo. Uiteindelijk is het de Pabo geworden en is ze als leerkracht voor groep 6,7,8 aan de slag gegaan. Maar het bleef kriebelen dus in 2009 heeft Berthea naast haar werk als juf de opleiding Vakspecialist Muziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen gevolgd. Voor haar afstudeerproject werd niets anders meer gevraagd dan een muzikaal feestje.

Als vakspecialist muziek heeft Berthea op verschillende scholen het muziekonderwijs vormgegeven door onder andere muziekprojecten te ontwerpen, een blokfluitgroep en gelegenheidskoortjes op te starten. Naast een goede basis wil ze vooral het plezier van muziek op de leerlingen overbrengen.

Berthea specialiseert zich op dit moment in de effecten van muziek op het kinderbrein door verschillende studies te volgen.

 

Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Ga naar boven