Muziekdocent Amber3Muziekdocente Berthea de Boer

Toen Berthea op haar vierde met veel overtuigingskracht aan Sinterklaas doorgaf dat ze toch echt ‘sambaballen’ nodig had, was het duidelijk. Muziek zou een grote rol gaan spelen.

Op haar dertiende verjaardag is Berthea begonnen met dwarsfluitles op de Meldij in Drachten en later kwam daar de piccolo nog bij. Vanaf haar 15e heeft ze altijd in verschillende orkesten en ensembles gespeeld. Na de middelbare school kwam de lastige keuze Conservatorium of Pabo. Uiteindelijk is het de Pabo geworden en is ze als leerkracht voor groep 6,7,8 aan de slag gegaan. Maar het bleef kriebelen dus in 2009 heeft Berthea naast haar werk als juf de opleiding Vakspecialist Muziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen gevolgd. Voor haar afstudeerproject werd niets anders meer gevraagd dan een muzikaal feestje.

Als vakspecialist muziek heeft Berthea op verschillende scholen het muziekonderwijs vormgegeven door onder andere muziekprojecten te ontwerpen, een blokfluitgroep en gelegenheidskoortjes op te starten. Naast een goede basis wil ze vooral het plezier van muziek op de leerlingen overbrengen.

Berthea specialiseert zich op dit moment in de effecten van muziek op het kinderbrein door verschillende studies te volgen.