Via Constantia kunnen er muzieklessen worden gevolgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. De muzieklessen zijn bedoeld om Hafabra diploma's te behalen. Het behalen van het A-diploma duurt over het algemeen ongeveer twee jaar, afhankelijk van de individuele aanleg en inzet. Het kunnen spelen op het niveau van het B-diploma is een voorwaarde om mee te spelen in het A-orkest. Dan gaat ook het lidmaatschap van de Vereniging Fanfare Constantia in.

Alhoewel het B-diploma eerst voldoende is om mee te spelen in het orkest, is het ten zeerste aan te bevelen om ook het  C- en eventueel het D-diploma te halen. Er worden geen lessen gegeven tijdens de schoolvakanties. Het lesgeld voor diploma A en B bedraagt € 60,- per kwartaal. Het lesgeld voor diploma C en D bedraag € 75,- per kwartaal. Ook voor niet-leden is het mogelijk om lessen te volgen bij Constantia. Hiervoor gelden andere tarieven. Onze lessen worden verzorgd door professionele muziekdocenten. Meer informatie over de lesgeldtarieven voor externe leerlingen kunt u vragen via ons secretariaat.

Betaling

De betaling van het lesgeld gaat via een automatische incasso.

Is het lastig om de lessen te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt het lesgeld en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. Meer informatie vindt u op: https://jeugdfondssportencultuur.nl/muziekles/ en via dit document

Logo Jeugdfonds Sport Cultuur

Docenten

De lessen worden gegeven door onze eigen docenten. De lessen voor trompet, bugel, hoorn, trombone, euphonium en bas worden verzorgd door Bart van der Ploeg. Slagwerklessen kunnen gevolgd worden bij Jorrit Laverman. Voor saxofoonlessen hebben momenteel geen leerlingen en docent. Bij interesse voor lessen op saxofoon kunnen we gezamenlijk naar de mogeljikheden kijken. Kijk voor meer informatie over onze docenten ook onder het kopje docenten!

 

Leerlingenwerven