LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Constantia Nieuws

ZomerconcertEindelijk is het zover, we mogen weer optreden! Stilletjes hoopten we hier natuurlijk al op en waren we achter de schermen al bezig met voorbereiden van ons eerste optreden sinds tijden.

En nu nodigen wij u dan ook graag uit voor ons zomerconcert op vrijdag 2 juli a.s. op het ijsbaanterrein in Menaam. Het is tevens onze seizoensafsluiting.

Zoals u ziet vragen we bezoekers om zelf een stoel mee te nemen. Dat past ook mooi bij een zomerconcert vinden we 🙂. Mocht het voor u (fysiek) niet mogelijk zijn om een stoel mee te nemen, dan hebben wij wel een stoel voor u.

Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan verplaatsen we het optreden naar de PKN-kerk. Dat is nog even onder voorbehoud i.v.m. nieuwe informatie over richtlijnen die nog niet binnen is, maar we gaan er van uit dat dat gaat lukken.

We heten u graag van harte welkom op 2 juli!

 

logo Nij Talint OrkestConstantia start zaterdag 25 september met een superleuk muziekproject voor volwassenen: het Nij Talint Orkest. We doen dit samen met OpMaat Berltsum en Advendo Deinum Boksum Blessum.

Heb je altijd al eens een blaas- of slagwerkinstrument willen leren bespelen? Of lijkt samen muziek maken je geweldig? Dan is dit je kans!

Bij Nij Talint Orkest leer je beide in tien repetities. De repetities duren twee uur, met pauze, en zijn coronaproof (voor zover de regels dan nog gelden). We sluiten de repetitieperiode af met een feestelijk eindconcert. Muzikale ervaring of noten kunnen lezen is niet nodig. Plezier in samen muziek maken staat voorop. De muzikale begeleiding is in handen van Guus Pieksma.

Denk je nu al: dit is iets voor mij? Laat het ons weten, dan houden we je op de hoogte.

Voor aanmelden, vragen en meer informatie kun je contact opnemen met Bart van der Ploeg, telefoon 06-28105103 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Doe je mee? Dan zorgen wij voor een lessenaar en een instrument. Misschien weet je al welk instrument je zou willen hebben en anders zoek je ter plekke eentje uit. Verder krijg je een complete lesmap.

300 Nij Talint Orkest-muzikanten gingen je voor en ontdekten een geweldige nieuwe hobby!

Alles wat je moet weten:

Startdatum: zaterdag 25 september 2021

Vervolg: iedere week op de zaterdagmiddag, van 16.00 – 18.00 uur

Locatie: gymzaal (oude school), Greatebuorren 6, 9036 MG MENAAM

Kosten: € 100,-

Kijk ook op Facebook https://www.facebook.com/nijtalintorkest/ en op de site www.nijtalintorkest.nl.

 

Logo Wij doen mee

In mei is bij de Nationale Muziekloterij weer een nieuwe serie maandelijkse trekkingen van start gegaan. Het zijn in totaal 6 trekkingen, de laatste is in oktober. Doet u ook mee met 1 of meer loten? U kunt op elk moment instappen. Een lot kost € 5,- en u bepaalt zelf met hoeveel loten u meespeelt. Elke maand is er een trekking en u maakt kans op leuke prijzen, maar veel belangrijker: 50% van uw inleg gaat naar Constantia. Samen geven wij de toekomst muziek!

Via deze link: https://deelnemers.muziekloterij.nl/ kunt u loten kopen. In de lijst met verenigingen kiest u Vereniging Fanfare Constantia Menaam.

De opbrengst van de loterij wordt ingezet voor ledenwerving. Via open repetities en via projecten waarbij enerzijds jeugdige muzikanten via muzieklessen op de basisschool in aanraking zullen komen met (blaas)muziek en anderzijds volwassenen via een apart project kennis kunnen maken met de blaasmuziek of het muziek maken opnieuw op kunnen gaan pakken. Dit laatste betreft het project Nij Talint dat eind september van start gaat.

Alvast bedankt!

 

thumbnail Anjercollecte 2021 flyer2Voorheen collecteerden we huis aan huis voor de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds (PBCF). Vorig jaar, en ook dit jaar, gaat dit volledig digitaal. Aanleiding daarvoor waren de beperkingen door corona, maar het PBCF gaat de actie voortaan altijd zo organiseren.

De actie loopt van 28 mei t/m 5 juni. U kunt doneren via de hierbij geplaatste Constantia QR-code! Doneren is ook mogelijk via: https://cultuurfonds.gift/c/collecte?p=44238489.

De opbrengst van de gedoneerde bedragen is voor ons, minus aftrek van administratiekosten van het PBCF. De opbrengst van de actie gaan we gebruiken voor een project dat na de zomer start voor het werven van nieuw talent. Nieuws hierover volgt nog!

Helpt u ook mee om ons streefbedrag te halen? Alvast onze hartelijke dank voor uw donatie!

 

 

 

De versoepelingen zijn een feit! Zo lang naar uitgekeken en nu is het dan zo ver, we zijn weer begonnen met muziek maken. Vrijdag 21 mei was onze eerste repetitieavond in de gymzaal na bijna een half jaar. Nog wel met een strikt corona-protocol maar dat namen we graag voor lief. De stemming was opgewekt. Eerdere succesnummers zoals Lord Tullamore, Adiemus en Coldplay on Stage werden gespeeld en dat ging best goed ondanks de lange periode dat we op non-actief stonden.

We gaan toewerken naar een optreden op 2 juli. Over hoe dit er uit zal zien en waar het is, kunnen we op dit moment nog niets concreets zeggen. Dat is ook weer afhankelijk van de dan nog geldende maatregelen. Houdt u daarom onze site en Facebook in de gaten voor verdere informatie.

DSCF1980 1e repetitie 1 dd DSCF1982 1e repetitie 2  dd DSCF1988 1e repetitie 3 dd DSCF1990 1e repetitie 4
             

Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Ga naar boven