LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Constantia Nieuws

Vrijdagavond 27 mei traden we op in de feesttent op het kaatsveld. Eerst speelden we zelf stukken, daarna samen met coverband Smûk. Een mooie en aansprekende combinatie. We speelden voor een gemengd publiek van muziekliefhebbers, en kaatsliefhebbers die drankjes kwamen halen bij de bar. Ook burgemeester Waanders was op uitnodiging aanwezig bij ons concert. Dat hebben we erg op prijs gesteld! Samen met Smûk speelden we bekende Nederlandstalige en Engelse songs. Leef van André Hazes jr. viel goed in de smaak en werd uit volle borst meegezongen. Zelf speelden we ook bekende nummers zoals Music van John Miles en Coldplay on stage.

Na ons optreden kwam er voor meerdere Constantianen een verrassing: 7 leden kregen een insigne en oorkonde uitgereikt door Doeke Bij de Leij van de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân. Vijf leden waren 12,5 jaar lid, één lid 25 jaar en één lid zelfs 50 jaar! Hulde aan de jubilarissen!

Na de uitreiking van de kaatsprijzen speelden we nog een nummer voor ons lid van verdienste Tetsje de Boer, als dank voor haar inzet voor Constantia. Zij verzorgde jarenlang de koffie bij de repetities en draagt deze taak nu over.

DSCF2157 klein  bb   speldjes klein bb
Dank aan Tetsje 1 klein 

 Constantia en Smûk

   Jubilarissen    Dank aan Tetsje

Ook dit jaar speelde Constantia op de zondag van de Menamer merke bij de Gouden WIllempartij (heren hoofdklasse). Rond het veld was het behoorlijk koud maar in de hoek waar de muziekkar stond viel het best mee. Verspreid over de middag waren de klanken van Constantia te horen. Constantia bracht een afwisselend programma met enkele goed in het gehoor liggende marsen, lichte fanfaremuziek, heuse klassiekers voor bij het kaatsen, voor Menamers bekende muziek van de WIko's en voor iedereen herkenbare popnummers zoals muziek van Coldplay. Het optreden werd zoals gebruikelijk afgesloten voor de finale door het spelen van het Frysk Folksliet. 

tent en veld

Kijk voor meer foto's op optreden met Smûk en jubilarissen en optreden bij Gouden Willem.

 

eigen poster nieuw

De Prins Bernhard Cultuurfonds campagne is van start gegaan. De voormalige Anjeractie is weer in een nieuw jasje gestoken en heet nu Cultuur in de buurt. Niet meer langs de deuren met de collectebus maar digitaal. De actie duurt t/m 5 juni. Doet u ook een donatie? Dat kan door de QR-code op de poster te scannen of via

PayPaymentRequest (rabobank.nl)

(openen in een nieuw venster)

Alvast onze hartelijke dank!

blaasklaslesWoensdag 25 mei is weer een serie blaasklaslessen op OBS de Cingel afgesloten. Dit gebeurde tijdens de door de school georganiseerde en druk bezochte Cultuurmarkt, de afsluiting van een maand aandacht voor andere culturen waarbij o.a. ook muziek aan de orde kwam. Alle groepen traden op met bijpassende muziek. Groep 5, waar onze koperdocent Bart van der Ploeg de blaasklaslessen verzorgde, speelde o.a. mee met I feel Good van James Brown, een heel geschikt nummer voor de blazers om mee te spelen. Een lekker swingend slot van hun optreden! We hopen van harte dat een aantal van hen ervoor kiest om door te gaan met lessen.

 

 flyer optreden Constantia Smûk FB  xxxx  poster VvV Menaem 

Smûk

Vrijdagavond 27 mei treedt Constantia op tijdens de Menamer Merke, samen met coverband Smûk. Het concert begint om 20.00 uur, in de feesttent op het kaatsveld in Menaam. Met elkaar geven we dan een bijzonder optreden voor alle Menamers! De toegang is gratis.

De Merke is een feestelijk 3-daags evenement, georganiseerd door VvV Menaem, met op zondag 29 mei de jaarlijkse Gouden Willem Kaatspartij heren hoofdklasse. Ook daar speelt Constantia.

 

Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Ga naar boven