LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Constantia Nieuws

Gemeente Waadhoeke laat korte filmpjes maken over positieve zaken in Coronatijden. Een daarvan is dat orkesten weer mogen repeteren. Een filmcrew maakte bij ons vrijdag 19 juni de opnames en bugeliste Anja van der Ploeg stond centraal in het verhaal. Er werden ook nog opnames gemaakt met een drone. Een leuke ervaring! Het filmpje is inmiddels klaar, u kunt u het hier bekijken, of op de Facebookpagina van gemeente Waadhoeke en op onze Facebookpagina.

 filmopname 2 kleinfilmopname 1 klein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige week mochten we weer repeteren in de gymzaal maar deze week kregen we bericht dat de gemeente de sportaccomodaties/gymzalen toch nog gesloten houdt tot 1 juli. Dat was een tegenvaller maar niet getreurd, vrijdag 12 juni was het mooi weer en hebben we buiten gerepeteerd, naast de gymzaal. We hopen dat het weer de komende weken ook meewerkt.

DSCF1951

 

Eindelijk, na 3 maanden weer onze eerste repetitie! Een gedenkwaardige avond, vrijdag 5 juni.

Op gepaste afstand van elkaar in de gymzaal, alle ramen en deuren tegen elkaar open, met passende kleding want het was best fris. Alles ontsmet, speciale looproutes, pauze met zelf meegebrachte drankjes, genuttigd in de gymzaal op je eigen plek. En natuurlijk de welbekende algemene regels. Een strikt protocol, voorgelegd aan en goedgekeurd door de gemeente. De stemming was opgewekt, nu we eindelijk weer met elkaar muziek konden maken.

Repetitie 1Repetitie 2

De laatste maanden kon dat natuurlijk niet en hebben we de 'Mooie Muziek Challenge' georganiseerd. Dirigent Paul van Gils droeg het idee aan en beet het spits af. De leden speelden thuis een stuk dat ze leuk vonden en deelden dat in de groepsapp. De resultaten zijn zeer divers en dat is erg leuk!

Muziek Challenge

Maar er gaat natuurlijk niets boven het echte werk en dat pakken we met veel enthousiasme weer op!

 

De actieweek van de Anjercollecte zit er op en heeft veel culturele verenigingen een mooi bedrag opgeleverd.

Hebt u de actieweek gemist? Of bent u per ongeluk vergeten te doneren tijdens de actieweek? Wilt u alsnog een bijdrage doen?
Dit kan! Tot en met 13 juni is de donatielink beschikbaar. Dit is de betreffende link die ook u kunt gebruiken om nog een welkome bijdrage te doen

Anjeractie logo75jaar Constantia125jaar

poster AnjeractieVandaag (22 mei) is de Anjeractie dan echt gestart. De actie duurt tot en met 30 mei.

Dit jaar zou de collecte voor de laatste keer met de traditionele collectebus worden gedaan. Met de collectebus langs de deuren kan vanwege de coronacrisis helaas niet doorgaan. De gezondheid van de vrijwilligers, collectanten en gevers staat natuurlijk voorop. Maar dat betekent niet dat de Anjeractie dit jubileumjaar niet doorgaat!

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert daarom een collecte via mobiele telefoon. Zo wordt er met de 75e Anjeractie hopelijk meteen een nieuwe traditie geboren!

En omdat het Cultuurfonds 80 jaar bestaat én de Anjeractie voor de 75e keer georganiseerd wordt, mogen deelnemende verenigingen, dus ook Constantia, de gehele netto opbrengst zelf houden.

De mobiele Anjeractie is écht eenvoudig. En veilig. Geen mensen met geld over straat bijvoorbeeld. Deze actie maakt gebruik van het persoonlijke netwerk van de collectanten, oftewel onze leden. En de leden sturen weer een appje naar hun familie, vrienden en bekenden die zij in hun app-bestanden hebben met de vraag of zij een donatie willen doen via een link die in de app staat. Dit is de betreffende link die ook jij kunt gebruiken om een welkome bijdrage te doen. We hopen van harte dat de mobiele collecte succesvol wordt. Dat steuntje in de rug kunnen we goed gebruiken. Alvast dank voor je bijdrage!

 

 

Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Ga naar boven