LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

Fanfare Constantia Menaam is een fanfareorkest dat geworteld is in Menaam. We komen uit in de tweede divisie van de KNMO. Onze fanfare staat onder leiding van dirigent Paul van Gils. Constantia repeteert op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45 uur in het muzieklokaal (oude school) aan de Greatebuorren te Menaam.

Constantia is een vereniging van muziekliefhebbers die wekelijks bijeenkomt om zich voor te bereiden op optredens en vooral om op een ontspannen manier muziek te maken. Er wordt deel genomen aan competitieve optredens als concoursen en kampioenschappen. Daarnaast zorgt Constantia voor de opluistering van evenementen in het dorp en organiseren we concerten met topsolisten. De vereniging is een verzameling van vrienden, muziekliefhebbers en gezelligheidsmensen.

Dirigent

Fanfare Constantia beschikt over een jeugdige, veelzijdige en moderne dirigent, Paul van Gils. Naast de directie verzorgt de dirigent ook begeleiding tijdens de voorbereiding van concoursen in de vorm van groepsrepetities. Meer over de dirigent.

 

Word lid!

Bespeel je al een blaas- of percussie-instrument? Kom gerust eens een vrijdagavond vrijblijvend luisteren en drink een kop koffie mee in de pauze. Of meld je direct aan voor een kennismakingsperiode.

Kies ook voor de C van Constantia!

Kijk bij onze vacatures of neem direct contact op met het bestuur.

 

Opleiding

Fanfare Constantia biedt jou graag de ruimte om een blaasinstrument te leren spelen. We hebben goede docenten en verschaffen een instrument in bruikleen. Hierdoor kun je al vrij snel plezier beleven aan het muziek maken. We hechten veel waarde aan de opleiding. Constantia maakt daarom gebruik van professionele docenten. Zij zijn opgeleid aan een conservatorium in Nederland. Fanfare Constantia verzorgt muziekonderwijs op OBS De Cingel te Menaam (alle groepen). Hier komen de kinderen in aanraking met de blaasmuziek en kunnen ze gebruik gaan maken van de diverse opleidingen van Constantia. Wanneer leerlingen ongeveer een jaar les bij de vereniging hebben gehad (buiten de IMV/AMV lessen op de basisschool om) kunnen ze aanschuiven bij een jeugdorkest. Er is een jeugdorkest van leerlingen van verenigingen vn dorpen rond Menaam. 

 

Groepsgevoel en gezelligheid

Constantia kenmerkt zich door loyaliteit en een sterk groepsgevoel. Er wordt bijvoorbeeld één keer per 4 weken oud papier ingezameld. Hiermee kan een deel van de kosten voor directie en instrumentarium gedekt worden. Met z’n allen worden de schouders er onder gezet zodat er voor de muzikanten een kwalitatief goed instrument beschikbaar is en er gerepeteerd kan worden met een goede dirigent.
 
Constantia weet zich gesteund door de gemeenschap in en rondom Menaam. We hebben een grote groep donateurs. De middenstand is vaak bereid tot sponsoring. Ook de support bij het oud papier is hartverwarmend. Eens in de 4 weken op donderdagavond wordt het oud papier opgehaald in Menaam.

Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Ga naar boven