LogoPlusSlagzin(blauw transp 230px)

 

De oorsprong

Al meer dan 40 jaar wordt er oud papier ingezameld in Menaam door fanfare Constantia. Een gewin voor zowel de gemeente, de natuur als wel de muziek. De initiator hiervan was Hendrik Roersma (1894 - 1985). Hij was jarenlang een bekend fenomeen op de weg. Met fiets en kar was hij voor Constantia in het spier. In het begin werden er zowel vodden als wel oud papier opgehaald. Tegenwoordig alleen papier. Hendrik kwam uit een familie die een belangrijke rol speelde binnen de vereniging. Later is er dan ook een concert naar hen vernoemd. Het zogenaamde 'Roersmaconcert'. Dit vindt nog jaarlijks plaats in Nij Statelân.

Boeren uit de omgeving stelden later tractoren en wagens beschikbaar. Hierdoor konden de leden, bijgestaan door vrijwilligers, jarenlang het oud papier in Menaam ophalen. Vanaf november 2018 halen zij het papier op met kraakperswagens.

Vrijwilligers

Naast de eigen leden van onze vereniging zijn er bij het inzamelen ook vrijwilligers uit het dorp actief. Deze hulpen zijn onmisbaar. Ze helpen bij het verzamelen van het papier in de twee grote servicecentra. Anderen zijn op de donderdagmiddag voorafgaand aan het ophalen op de donderdagavond, al actief om papier bij knelpunten en "grote partijen" op te halen. Een container is dan al snel gevuld!

Overigens is alle hulp altijd welkom! Als u daaraan uw steentje wilt bijdragen: neem contact met ons op!

 

 

 

Oud papier in beeld

Nieuw x lent logo transparant zonder foryou Wit Zwart schaduwsponsor van Constantia

Ga naar boven